• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de 1 Nisan’da savaş başlayacak ERHAN GÜLENÇ

CHP’de 1 Nisan’da savaş başlayacak

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.02.2019, 00:00

CHP'de 31 Mart yerel seçimleri için aday belirleme sürecine önceki seçimlerde olduğu gibi yine kriz, kavga ve skandallar damga vurdu. Parti bu yüzüyle Türkiye için bir umut olamayacağını bir kez daha gösterdi. Bu tablo CHP'nin 31 Mart'ta yine duvara çarpmasının kaçınılmaz olduğunu ortaya koyuyor.
İşte bu nedenle CHP içinde hesaplar 1 Nisan için yapılmaya başladı. Daha önce 9 seçim kaybetmesine rağmen gitmeyen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğunun 31 Mart'ta yaşanacak 10. mağlubiyetten sonra ciddi şekilde sarsılacağı hesaplanıyor. Parti içi ekip ve klikler, Kılıçdaroğlu'nun koltuğunu kapmak için savaş hazırlıklarını hızlandırdı.

DARBE PLANI YAPIYORLAR

Şu aşamada en güçlü ekip ise, Erdoğan Toprak ile Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun'un başını çektiği klik... Belediye başkan adaylarının büyük kısmını belireyen bu ekibin, genel başkanlık için adı geçen diğer isimlere yakın adayları biçtiği görülüyor. Kulislerde, elini güçlendiren bu kliğin 1 Nisan sonrasında Kılıçdaroğlu'na darbe yapmaya hazırlandığı öne sürülüyor.

KURULTAY İSTEYECEKLER

Diğer yanda ise Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından genel başkanlığa talip olan Muharrem İnce yer alıyor. İnce'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olan ancak hayal kırıklığına uğrayan Gürsel Tekin ile ittifak kurma aşamasında olduğu kaydediliyor. İnce'nin daha önce denediği olağanüstü kurultay için imza toplama sürecini yeniden başlatacağı kaydediliyor.

APORTTA BEKLİYORLAR

Öte yandan Genel Başkan adaylığı için aportta bekleyenler var. Bunların başında da İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için çok bastıran ancak hedefine ulaşamayan Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan geliyor.
Ayrıca Dünya Bankası ve IMF'teki geçmişiyle adından söz ettiren ve gizemli Bilderberg toplantılarında boy gösteren İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke'nin de ismi Kılıçdaroğlu'nun ardından genel başkan adaylığı için geçiyor. Öte yandan Özgür Özel'in de ismi Genel Başkan adaylığı için kulislerde dillendiriliyor.
CHP'de 1 Nisan sonrası büyük savaş var...

PKK DA SOYER'LE AYNI CEPHEDE

Yeni Asır'ın Tunç Soyer'in aslında CHP-HDP arasındaki örtülü ittifakın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu deşifre etmesinin ardından örtü kalktı. Terör örgütünün siyasi uzantısı HDP, artık Soyer'e açıktan destek veriyor. HDP Eş Genel Başkan Sezai Temelli'nin ardından şimdi de İzmir İl Başkanı Kadir Baydur, ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek Soyer'i destekleyeceklerini açıkladı.

İZMİRLİ OYUNU BOZMALI

Bu şunu ortaya koydu: Soyer cephesinde PKK da açık bir şekilde yer alıyor. Yani Atatürk'ün kurduğu CHP, bugün açıkça PKK'nın uzantısı HDP ile beraber hareket ediyor. Kendisini milliyetçi diye pazarlamaya çalışan İP de bu safta yer alıyor. Bu tabloyu Atatürk'ü seven ve fikirlerine sahip çıkmayan hiçbir Türk vatandaşı içine sindiremez, sindirmemeli... İzmirli bu oyunu bozacaktır...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA