• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP, İzmir’in rantına göz dikti ERHAN GÜLENÇ

CHP, İzmir’in rantına göz dikti

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.02.2019, 00:00
CHP-terör-rant üçgeni bu yerel seçimlerle birlikte iyice belirginleşti.
Atatürk'ün kurduğu parti göstere göstere terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile seçim ittifakına gitti.

HDP'nin isteğiyle de Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'i İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı yaptı.

Soyer'in HDP severliğinin yanında en öne çıkan özelliği ise, ilçesindeki değerli belediye mülklerini parsel parsel satması.
Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin gayrimenkul açısından en zengin kuruluşlarından bir tanesi. Eğer, siz ilçesindeki koskoca adayı bile bir villa fiyatına satma gözükaralığı göstermiş birini burada aday yapıyorsanız, gözünüzü İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin mülklerine dikmişsiniz demektir.

BAYRAKLI ISRARI
Soyer'in Büyükşehir adayı yapılmasının ardından İzmir'in Manhattan'ı olarak nitelendirilen yeni kent merkezinin yer aldığı Bayraklı ilçesinin adayının belirlenmesinde yaşananlar, taşları yerine oturttu.
9 seçim kaybetmesine rağmen 'istifa' kelimesinin 'i'sini bile ağzına almayan Kılıçdaroğlu, sıra rant bölgesi Bayraklı'nın belediye başkan adayının belirlenmesine gelince şak diye 'istifa' resti çekiverdi.
Bayraklı için Parti Meclisi'ne "O zaman Merkez Yönetim Kurulu için güven oylaması yapın" dedi. Bu restiyle de Bayraklı ve tartışmalı tüm ilçelerdeki aday belirleme yetkisini PM'den koparmayı başardı. Şimdi istediği ismi, Bayraklı'dan aday gösterebilecek.

'PARSEL PARSEL SATACAKLAR'
Parti Meclisi üyeleri tarafından Bayraklı'da aday yapılmak istenen ancak Kılıçdaroğlu'nun restinin ardından adaylığını geri çeken İzmir eski Milletveli Erdal Aksünger, "Genel Başkan, Türkiye'deki 900 ilçenin hiçbirinde böyle ısrarcı olmamıştı.
Ama sözkonusu Bayraklı olunca bu kadar bastırdı. 900 ilçe içinde sadece Bayraklı için bu kadar ısrar etmesine ben şahsen anlam veremiyorum. Bunun yorumunu kamuoyunu bırakıyorum" sözleriyle durumu çok iyi özetliyor. Bu sözlerin üzerine Bayraklı Belediyesi'nin şu anki Başkanı Hasan Karabağ'ın geçtiğimiz günlerde kent halkına söylediği şu sözleri de koyunca tablo açık seçik ortaya çıkıyor: "İzmir ve Bayraklı'ya sahip çıkın, yoksa bu kenti parsel parsel satacaklar."

NİYETİNİZ ÇOK BELLİ!
Seferihisar'da satıp savan bir ismi, tüm tepkilere rağmen getirip İzmir Büyükşehir Belediye adayı yapıyorsun. Üzerine rantın en yüksek olduğu ve İstanbullu müteahhitlerin göz diktiği Bayraklı'nın belediye başkan adayını belirleyebilmek için istifa resti bile çekip istediğin yetkiyi alıyorsun. Türkiye'de hiçbir ilçe için göstermediğin hassasiyeti Bayraklı için gösteriyorsun. Kusura bakmayın ama sizin niyetiniz çok belli!
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA