• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’nin ikiyüzlü ‘öpücük’ siyaseti ERHAN GÜLENÇ

CHP’nin ikiyüzlü ‘öpücük’ siyaseti

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.02.2019, 00:00

Efsaneye göre İzmir adını daha iyi ok atabilmek için bir göğsünü kesen kadın savaşçılar amazonların kraliçesi Smyrna'dan alır. Birçok yazar amazonlar tarafından kurulmuş İzmir'i dişi bir kent olarak nitelendirmiştir. Örneğin ünlü yazar Victor Hugo, 1829 yılında yayınlanan "Les Orientales" isimli kitabındaki "La Captive" isimli şiirinde ünü batıya yayılan İzmir'i bir 'prensese' benzetir.

ZEYBEKCİ'YE LİNÇ GİRİŞİMİ

Geçtiğimiz günlerde de AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, adaylığının ilk gündeme geldiği günlerde basın mensuplarının "Siz İzmir'i istiyor musunuz?" sorusuna, "İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez. İzmir, Anadolu'nun en güzel kızı, en güzel şehri. Doğuştan en güzel şehri.
Hayırlısı olsun" cevabını verdi.
Vay sen misin bunu söyleyen!
CHP'liler ve AK Parti düşmanlığından gözleri dönen bazı yazarlar, sözlerini çarpıttıkları Zeybekci'yi linç etmeye çalıştı.
Her türlü kirli algı operasyonunun merkezi konumundaki sosyal medyada da abuk sabuk yorumlar aldı başını gitti. Zeybekci'nin seçim kampanyası boyunca söylediği birçok söz de ilk yaptığı bu açıklamayla ilişkilendirilerek çarpıtılmaya çalışıldı.

SOYER DE BENZETTİ

Fakat, Zeybekci'yi linç etmeye çalışan CHP'liler ve algı operatörlerinin ipliğini pazara çıkaran bir gelişme yaşandı.
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer de önceki gün yaptığı bir konuşmada İzmir'i 'uyuyan bir güzele' benzetip, "Bir öpücük bekliyor. Biz öpeceğiz, uyandıracağız, silkeleyeceğiz, ayağa kaldıracağız" diye konuştu.
Zeybekci'nin söylediği sözleri çarpıtma yarışına giren CHP'liler ve sözde muhalifler Soyer'in İzmir'le ilgili yaptığı bu benzetmeye ise, tek ses etmedi.
Yanlış anlaşılmasın, ben 'etsinler' demiyorum.
Böyle benzetmeleri çarpıtmanın bir anlamı yok. Ancak, Zeybekci'yi bu sözlerinden dolayı linç etmeye kalkıp Soyer'e tek laf etmeyenlere şu sözü söylemeden geçemeyeceğim:
İkiyüzlüsünüz, bu yaptığınız çifte standarttır.
İşte CHP tarzı ikiyüzlü siyaset budur...

KOCAOĞLU, ASLINDA SOYER'İ EZİYOR!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Yeniden aday değilim" sözünden son anda caydı ancak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından tercih edilmedi. Kılıçdaroğlu, Kocaoğlu'nun "15 bin nüfuslu ilçe belediye başkanı, Nihat Zeybekci'nin karşısına çıkarılamaz" diyerek aşağılamaya çalıştığı Tunç Soyer'i aday yaptı. Kocaoğlu da son andaki bu 'U' dönüşüyle karizmayı çizdirdiğiyle kaldı.
Aziz Başkan, şimdi çizilen karizmasını düzeltmeye çalışıyor. Bu çerçevede dün bir açılışta AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci'ye çatmış. Zeybekci'ye demiş ki, "Köpeksiz köy bulmuş değneksiz geziyorsun. Nihayetinde İzmir sahipsiz değil. En azından 31 Mart akşamına kadar buradayım."

NİYETİ ÇOK BAŞKA

Biz de yedik tabi!
Kocaoğlu'nun bu sözleriyle Zeybekci'ye çatıyor görüntüsü altında aslında Soyer'i ezmeye çalıştığı o kadar açık ki...
Kocaoğlu, burada "Zeybekci karşısında Soyer silik kalıyor. Mecburen İzmir'e yine ben sahip çıkmak zorunda kaldım. Ben '15 bin nüfuslu bir ilçe belediye başkanını Zeybekci'nin karşısına çıkarılamaz' diye söylememiş miydim? İşte durumu görüyorsunuz. Zeybekci'nin karşısına beni çıkarmaları gerekiyordu. Soyer, başkan olursa 31 Mart'tan sonra İzmir sahipsiz kalır" demeye çalışıyor.
Bakalım Soyer, Kocaoğlu'nun kendisini ezmeye yönelik bu çıkışına nasıl cevap verecek?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA