• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Önce uyuttular, şimdi mezar gösteriyorlar! ERHAN GÜLENÇ

Önce uyuttular, şimdi mezar gösteriyorlar!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.02.2019, 00:00

İzmir, başta trafik, çöp ve Körfez kirliliği sorunlarının altında eziliyor. Özellikle kentteki trafik sorunu İstanbul ve Ankara'yı aratmaz hale geldi. Sabah ve akşam üzeri bir yerden bir yere gitmek ciddi bir sorun oldu. Nitekim İzmir'de yaşanan bu çilenin dünya tarafından da görüldüğü ortaya çıktı. Ulaştırma analizleri konusunda uzman olan Ekonomi ve İş Araştırmaları Merkezi INRIX, İzmir'in dünyada trafiği en çok sıkışan 12. kent olduğunu duyurdu. 38 ülkede 220 kentte yapılan araştırmaya göre, İzmir'de bir şoför yılda yaklaşık 6 gününü trafikte bekleyerek geçiriyor. Tamam araştırmaya göre İstanbul ve Ankara'da durum daha vahim ancak oralarda bu sorun yıllardır var. İzmir'de eskiden trafik sorunu diye bir şey bilmiyorduk. Son yıllarda Büyükşehir Belediyesi tarafından artan araç sayısına rağmen gerekli yatırımlar yapılmadığı için trafikte çektiğimiz çile daha da büyüdü.

MEZARLIKLARLA ÖVÜNÜYORLAR

Dün internette INRIX'in araştırmasının sonuçlarıyla ilgili bu haberi okuyunca CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer'in İzmir'i 'uyuyan bir güzele' benzetmesi geldi aklıma.
Soyer, bu sözüyle gerçekten İzmir'in Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla yıllardır uyutulduğunu da itiraf etmiş oldu.
Ben tam bunları düşünürken İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden gelen şok bir basın bülteni mailiyle sarsıldım. Bültenin başlığı aynen şöyleydi: "Mezarlıklarda 'çift katlı kabir' dönemi"...
"Pes doğrusu" dedim kendi kendime, "Dünya İzmir'deki trafik sorununu konuşuyor, Büyükşehir ise trafik sorununu çözmekle övünemeyince yaptığı mezarlıklarla övünüyor. Bizi önce uyuttuklarını itiraf ettiler, yoksa şimdi de bir an önce ölmemizi mi bekliyorlar! Öyle olmasa, 'Çift katlı mezar yaptık' haberlerini neden 2-3 ayda bir servis etsinler ki?"

İZMİRLİ, CHP'YE MAHKUM DEĞİL

Bu köşede dün Ankara ve İstanbul'da Büyükşehir Belediyeleri'nce gıda fiyatlarındaki terörü durdurmak için başlatılan tanzim satışların İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından da hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladık.
İzmirlilerin bu yöndeki beklentilerini dile getirdik. Fakat CHP yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi oralı bile olmadı...
Halktan kopuk belediyeciliğin bir örneği daha sergilendi..

BU UCUZLUK KUYRUĞU

Üstüne CHP'li birçok isim tanzim satışları karalamaya çalıştı. Vatandaşların geçmişteki gibi kuyruklara mahkum edildiği yalanı ve çarpıtmasına başvuruldu. Halk geçmişte CHP tarafından ülkede yaratılan yokluk ve kıtlıktan dolayı kuyruklarda sürünmüştü. Şimdi ise, ülkemizde her şey var. İstanbul ve Ankara'da olduğu söylenen o kuyruklar ise, CHP dönemindeki gibi 'kıtlık' değil 'ucuzluk' kuyruğu...
Sonunda CHP ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu satışları İzmir'de de başlatmama konusundaki tavrına karşı devlet harekete geçti.
AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir'de de tanzim satışların bakanlıklar eliyle yapılacağını açıkladı.
Sabırsızlıkla bekliyoruz. İzmirlilere hayırlı olsun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA