• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Suçu Kocaoğlu’na yıkıp aradan sıyrılma Soyer! ERHAN GÜLENÇ

Suçu Kocaoğlu’na yıkıp aradan sıyrılma Soyer!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.03.2019, 00:00

İzmir, 15 yılı aşkın süredir CHP'li belediye başkanları tarafından yönetiliyor.
Kentin geldiği nokta ortada...
CHP yönetimindeki kent artık maalesef yerinde bile saymıyor. Diğer kentler hızla ilerlerken İzmir geriliyor.

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer de ortada böyle bir tablo olduğu için sanki bu kentte muhalefette yer alan bir partinin adayıymış gibi şehrin kötü yönetildiğinden dem vuruyor. İsim vermeden CHP'li mevcut Başkan Aziz Kocaoğlu'nu yerden yere vuruyor.

İZMİR'İ UYUTTULAR
"İzmir uyuyan bir güzel, öpüp uyandıracağız" diyor. Yani bu kentin 15 yıldır uyutulduğunu söylüyor.

"İzmir'in kalp masajına, tıkanık damarlarının açılmasına ihtiyaç var!" ifadesini kullanıyor. Yani şehrin tıbbi desteğe ihtiyaç duyacak hale getirildiğini belirtiyor.

Hızını alamayıp "İzmir'in içinde bulunduğu durum takdiri ilahi değil, takdiri idaridir!" açıklaması yaparak Kocaoğlu'nu adeta eziyor.

Kocaoğlu'nun İzmir'de özellikle yaz aylarında insanların burun direğini kıran kötü kokuyu ısrarla inkar etmesine inat kentin koktuğunu ifade ederek bunu sona erdireceği vaadinde bulunuyor.

YOK ÖYLE YAĞMA
Soyer'in Kocaoğlu yönetimini eleştirip kendisini sütten çıkmış ak kaşık gibi sunmasına kimse kanmasın...

Çünkü Soyer, burada çok kurnazca bir taktik güdüyor. Kent yönetimindeki başarısız politikaları Kocaoğlu'na yükleyip CHP'yi, dolasıyla kendisini de aradan sıyırıyor.

Yok öyle yağma!...
Bu kenti 15 yıldır tek başına Kocaoğlu değil CHP yönetiyor. Bu kentin damarları tıkandıysa, bu şehir kapalı kapılar ardında yönetilip uyutulduysa, Körfez yeniden kokmaya başladıysa bunun suçlusu da sadece Kocaoğlu değil tüm CHP'dir.

CHP aklı selim düşünen herkesin gördüğü bu başarısızlığın hesabını İzmirliye vermek zorundadır. Bunu da en başta vermesi gerekenlerden biri de, şehri yine CHP adına yönetmeye talip olan Soyer'in bizzat kendisidir... İzmirlilerin olayı bu perspektiften değerlendirmesi gerekiyor.

Çalkaya'yı da Özkan mı yedi?
Balçova Belediyesi'ni 15 yıldır yöneten CHP'li Mehmet Ali Çalkaya'nın adaylığı daha önce aldığı hapis cezası nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu tarafından düşürüldü. İlk başta kararın YSK'ya bir CHP'linin başvurusu üzerine alındığı yönünde iddialar gündeme geldi. Sonradan bu kişinin sabıkalı biri olduğu anlaşıldı. CHP'liler de "Gördünüz mü bu iş bizim parti içi ayak oyunlarımızın bir sonucu değil" demeye başlayıp işi siyaseten AK Parti'ye yıkmaya çalışıyor.

CHP'LİLER BİLE İNANMIYOR
Ama buna CHP'liler bile inanmıyor. Örneğin CHP'nin entelektüel kanadında yer alan tanınmış akademisyen Oktay Gökdemir, Buca'da Suat Nezir'in adaylığını yiyen Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve ekibinin Çalkaya'nın adaylığının düşürülmesinde de rol oynadığını öne sürüyor.

Gökdemir, şu ifadeleri kullanıyor:
"Çalkaya'nın başını da Tuncay Özkan grubunun yediğini düşünüyorum. Zira bu grubun bir parti kültürü ve hafızası yok... Bütün dertleri parti içi iktidar... CHP kimsenin umurunda değil. Herkes dümenine bakıyor..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA