• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP Evlad-ı Fatihanları değil PKK’yı seçti ERHAN GÜLENÇ

CHP Evlad-ı Fatihanları değil PKK’yı seçti

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.02.2019, 00:00

CHP, İzmir'de PKK'nın uzantısı HDP'yle işbirliği yaparak başladığı seçim çalışmalarında Buca'da çok kritik bir hata yaptı. Evlad-ı Fatihan olan Balkan göçmenlerinin destek verdiği Suat Nezir, insan onuruna aykırı bir kumpasla son saniyede adaylıktan alındı ve yerine Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ile İl Başkanı Deniz Yücel'in 'masa' arkadaşı bir isim getirildi.
Atatürk ile Türkiye'nin milleti ve devletiyle bölünmez bütünlüğüne bağlı olan İzmirliler, CHP'nin PKK'nın uzantısı HDP ile işbirliği yapıp ortak Büyükşehir Belediye Başkan adayı belirlemesine zaten büyük tepki gösteriyorlardı. Üzerine Buca'da vicdanları yaralayan skandal değişiklik, tepkileri daha da artırdı.

GÖÇMENLER AYAKLANDI
İçlerinden çıkan bir isme düzenlenen kumpas Balkan göçmenlerini ayaklandırdı.
Balkan ve Rumeli dernekleri dün CHP İl Başkanlığı önüne siyah çelenk bıraktı. İzmir'de bugün 1.5 milyon Balkan göçmeninin yaşadığı düşünüldüğünde bu yanlış hamlenin CHP'ye çok büyük bir maliyetinin olacağı görülüyor. CHP'de Buca'dan başlayan yangın tüm İzmir'i saracak şekilde büyüyor. HDP işbirliği ve üzerine imza atılan Buca skandalı CHP'ye tüm İzmir'i kaybettirebilir. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır bile "İzmir'de 12-13 ilçe kayıp gözüküyor" diyerek gidişatı ortaya koyuyor.

BANA ARKADAŞINI SÖYLE
CHP'nin bir yandan Mehmetçiklerimizi şehit eden PKK'nın uzantısıyla iş tutarken Evlad-ı Fatihanları dışlayan bu hamlesi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetiminin gerçek yüzünü de bir kez daha gösterdi. "Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim" diye ifade edilen şaşmaz ölçüte vurulduğunda CHP'nin aslında HDP'den çok farkı kalmadığı görülüyor. O kadar gayri milli bir hale geldiler ki, Türkiye'nin Akdeniz'de petrol aramasına bile karşı çıkmaya başladılar.
Bu seçime kadar İzmirlilerin önemli bölümü tüm hatalarına rağmen CHP'ye bir şekilde desteğini sürdürdü. Ancak, İzmir seçimlerinde PKK'yla yapılan işbirliğinin ardından CHP'nin nasıl bir 'entrikalar partisi' haline getirildiğini gösteren Buca olayından sonra artık mızrak çuvala sığmaz oldu.

ASIL ONLAR AĞLAYACAK
Manşet haberimizde Suat Nezir'in annesi Nuriye Nezir'in oğluna yapılan haksızlık için gözyaşı dökerken çekilmiş, insanın içini dağlayan fotoğrafını kullandık.
Bugün Nuriye anneyi ağlatanlar, 31 Mart'ta büyük bir hayal kırıklığı yaşayacak.
İşte o zaman asıl onlar gözyaşı dökecek. Ancak, bu gözyaşları tabii ki yüreklerinden gelmeyecek. Timsah gözyaşları olacak. Çünkü onlar da adeta timsahın avını parçalayıp yediği gibi CHP'yi yiyip bitirdiler.

MİLLİ ÇİZGİYE GELECEK
Dün CHP İl binası önüne siyah çelenk bırakan Balkan göçmenleri, "Biz buraya aslında bundan çok daha siyah, kapkara bir çelenk de bırakabilirdik. Ancak kendisi de Evlad-ı Fatihan olan Atatürk'ün kurduğu partiye Atatürk'e duyduğumuz saygı nedeniyle bunu yapmadık" demişler.
Bu söz bu partinin asıl sahibinin CHP'yi bugün kaset kumpasıyla esir alanların değil Atatürk olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Bu devran böyle sürüp gitmeyecek. CHP er ya da geç yeniden milli bir çizgiye gelecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA