• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’de belediyelere PKK’lılar dolacak ERHAN GÜLENÇ

İzmir’de belediyelere PKK’lılar dolacak

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.02.2019, 00:00

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer'in, CHP'nin PKK'nın uzantısı HDP ile yaptığı örtülü ittifak sonucu aday yapıldığını ilk kez bu köşede dile getirdik. Bizim bu durumu dile getirdiğimiz yazımızdan sonra hem HDP eş Genel Başkanı Sezai Temelli hem de HDP İl eş Başkanı, İzmir'de Soyer'i destekleyeceklerini açıkladı. Yani Soyer'in sadece CHP ve İP ittifakının değil aynı zamanda HDP'nin de adayı olduğu tescillendi. Yazımız bizzat HDP yönetimi tarafından resmen doğrulanmış oldu. Bugün HDP, PKK güdümünden çıkamadığına göre Soyer için de doğrudan "Kandil'in de adayı" ifadesini kullanmak çok da yanlış olmaz.

TERÖR YANDAŞLARINA SÖZ
Yine bu köşede, Soyer'in başkan seçilmesi halinde CHP'nin HDP'ye bu desteğinin karşılığını nasıl ödeyeceği konusunu da gündeme getirmiştik. Büyükşehir Belediyesi'nin 27 bin personeli olduğuna işaret ederek, "Soyer seçilir ve bu 27 bin personelin 5 binini HDP kontenjanından PKK yandaşlarına ayırır mı?" demiş ve İzmirlilere "Büyükşehir Belediyesi'nde 5 bin PKK'lı ister misiniz?" diye sormuştuk.
Anlaşılan o ki, CHP ve HDP bu konuda çoktan el sıkışmış...
Görüştüğümüz AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da bu konuda çarpıcı iddialarda bulundu. Dağ, "İzmir Büyükşehir Belediyesinde ve CHP'li belediyelerde terör destekçilerine ve marjinal gruplara, binlerce kişinin istihdam edilmesi sözleri veriliyor. İzmir, HDP'ye peşkeş çekilmek isteniyor" ifadelerini kullandı.
Dağ'ın bu açıklamasının İzmir hatta ülke siyaset gündeminde geniş yankı uyandıracağını düşünüyorum.

TARİHİ SORUMLULUK
Kimse, "Böyle şey olmaz" demesin...
Bir dönem "CHP ile HDP ile ittifak yapacak" denildiğinde de bazıları "Böyle şey olmaz" diyordu. Ama işte oldu. Eğer İzmirli uyanmaz ve kurulan bu tuzağı fark etmezse yarın bu da bal gibi olur.
Bu, PKK'nın dağlardan Türkiye'nin en batısına taşınması anlamı taşır. O yüzden İzmirliler olarak bu seçimde tarihi bir sorumlulukla karşı karşıyayız.
CHP hangi yüzle oy isteyecek?
Bu kenti 15 yıldır CHP ve bu partinin Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yönetiyor. İzmir dökülüyor. Bugün İzmir'in kendi doğal güzellikleri olmasa koca bir köyden farkı yok. Herkesin çok iyi bildiği bu gerçeği CHP'liler de gayet iyi biliyor ama dile getiremiyordu. Ancak sonunda CHP'den beklenen itiraf da geldi.CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, İzmir'in CHP tarafından kötü yönetildiğini bizzat dile getirdi. "İzmir'in içinde bulunduğu durum asla bir takdir-i ilahi değil, takdiri idaridir. Biz bu idareyi değiştireceğiz.
Başka bir idare, başka bir İzmir mümkün" ifadelerini kullandı. Kentin perişan halini ortaya koyan bu sözün ardından CHP hangi yüzle İzmirliden oy isteyecek?..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA