• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kocaoğlu’nda ‘devri sabık’ korkusu mu var? ERHAN GÜLENÇ

Kocaoğlu’nda ‘devri sabık’ korkusu mu var?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.03.2019, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni 15 yıldır yöneten Aziz Kocaoğlu, partisi CHP tarafından Tunç Soyer'in kendi yerine aday yapılmak istenmesine şiddetle karşı çıktı. Soyer'i işaret ederek "15 bin nüfuslu ilçe belediye başkanı Büyükşehir adayı yapılamaz" diye beyanatlar verdi. Soyer'in İzmir'de kenar semtlere hizmet götürülmediği iması taşıyan sözlerine halkın katıldığı bir törende çıktığı kürsüden sert karşılık verdi.

'TEHLİKELİ OYUN' VURGUSU
Sırf Soyer aday yapılmasın diye Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na gidip "İzmir üzerinden tehlikeli bir oyun var" diyerek 'Bırakıyorum' dediği koltuğa tekrar talip oldu.

Ancak ne yaptıysa Soyer'in adaylığının önüne geçemedi.

Buna tepki vermesi beklenen Kocaoğlu, Soyer'in adaylığının açıklanmasının ardından ise enteresan bir şekilde sustu.
Hatta Soyer'e destek açıklamalarında bile bulundu.

SOYER SÜREKLİ KÖTÜLÜYOR
Soyer ise, seçim kampanyasında Kocaoğlu dönemini hedef tahtasına oturttu. İzmir'in kötü yönetildiğini dile getirdi. İzmir'in damarlarının tıkalı olduğunu vurguladı. Kocaoğlu, Körfez'in koktuğu gerçeğini ısrarla inkar ederken Soyer, Körfez'in koktuğunu dile getirdi.

Şeker hastalığının da etkisiyle sinirli ve kavgacı yapısıyla tanınan ve daha önce Soyer'in Gültepe ile ilgili imasına bile tahammül edemeyen Kocaoğlu ise bu salvolara tek bir kelime edemedi. Benim izlediğim kadarıyla sadece önceki gün kendisine yakın bir köşe yazarına artık bu salvolar için frene basma çağrısı yapılan bir yazı yazdırdı o kadar.

ACABA SEBEBİ BU MU?
Açıkçası yıllardır kendisini izleyen bir gazeteci olarak Kocaoğlu'nun Soyer'in salvolarına karşı sessizliğinin sebebini çözemiyorum. Acaba Soyer'in seçilmesi halinde kendi dönemiyle ilgili 'devri sabık yaratma' politikası güdeceğinden mi çekiniyor diye aklıma gelmiyor değil.
Devri sabık ne demek diye soranlara söyleyeyim, iş başına gelen idarenin kendisinden önceki dönemde yapılanlarla ilgili hesap sorması demek...

BUCA, İZMİR'İ DEĞİŞTİREBİLİR
CHP, İzmir Buca'da, Türk siyaset tarihine geçecek bir hata yaptı. Başkan adayı gösterdiği Suat Nezir'i, Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'ın başrolde olduğu bir kumpasla son dakikada yedi. Bu durum sadece Buca'da değil tüm Türkiye'de vicdanları kanattı.

Kendi içlerinden çıkan Nezir'e büyük destek veren ve ilçenin seçmen kitlesinin önemli bir bölümünü oluşturan Balkan göçmenleri CHP'ye isyan etti. CHP şimdi ne yaparım da göçmenleri ikna ederimin derdine düştü ama kalpler kırıldı bir kere. Daha önce Cemil Şeboy'un AK Parti'den seçimi kazandığı Buca'da 31 Mart'ta yaşanacak bir değişim domino etkisi yaratır ve Karabağlar-Bayraklı gibi büyük ilçelerden birine daha sıçrarsa tüm İzmir değişebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA