• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’nin İzmir utancı ERHAN GÜLENÇ

CHP’nin İzmir utancı

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.03.2019, 00:00

CHP İzmir'de halkı "Cumhuriyet ve laiklik elden gidiyor" yalanıyla kandırmaktan başka hiçbir iş yapmadı. İzmir'de günlerce yaşanan su kesintilerine yapılan eleştirilere bile "Burası Mustafa Kemal'in kenti, burayı alamayacaksınız" diye cevap verdi. Bu seçim süreci bir kez daha ortaya koydu ki, CHP'nin İzmir'deki derdi hizmet falan değil, kentin rantını götürmek.
Vicdan sahibi hiç kimse bu gerçeği inkar edemez. Yaşananları alt alta koyduğunuzda bu net olarak ortaya çıkıyor. CHP, İzmirlilerin oyunu 'çantada keklik' gördüğü için her biri İzmirlilere yapılmış bir saygısızlık olan skandallara hoyratça imza atmaktan çekinmiyor.

HDPSEVER ADAY DAYATMASI
● Örneğin, Tunç Soyer meselesi. CHP ilçesindeki tüm kamu arazilerini satan ve gözle görülür hiçbir başarısı olmayan 43 bin nüfusu bir ilçenin belediye başkanı Soyer'i 4.3 milyon İzmirliye, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak dayattı.
CHP, Atatürk'e bağlılığıyla bilinen İzmirlilerin karşısına 'Nasıl olsa yine oylarını bize verecekler' rahatlığıyla tam bir HDPsever olduğu ortaya çıkan, teröristlere özgürlük için düzenlenen eylemlerde ateşli konuşmalar yapan bir ismi koymaktan yüksünmedi.
● İzmir'in en kalabalık ilçesi Buca'da adeta davul zurnayla aday yapılan Suat Nezir'in başı, Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve CHP İl Başkanı Deniz Yücel'in son dakika kumpasıyla yendi.
O'nun yerine Özkan'ın aday adayı bile olmayan bir adamı atandı. O da yetmedi Meclis üyesi aday listesinin başına da yine Özkan'a yakınlığıyla bilinen bir ismi ta İstanbul'dan getirip koydular.

AİLE ŞİRKETİNE ÇEVİRDİLER
● Öte yandan, İzmir'in en gözde ilçelerinden Balçova'yı bir aile şirketine çevirdiler.
İlçeyi 15 yıldır yöneten Mehmet Ali Çalkaya'nın adaylığı Yüksek Seçim Kurulu tarafından aldığı hapis cezası nedeniyle düşürülünce yerine eşi Fatma Çalkaya'yı aday gösterdiler. 'Aymazlıkta zirve' olarak nitelendirilebilecek bu olay ile CHP'nin İzmirlilere hiçbir saygısı olmadığı bir kez daha tescillenmiş oldu.
● Narlıdere-Çiğli adaylarında Parti Meclisi'nde son dakikada yapılan takas da tam bir rezaletti. Partinin Merkez Yönetim Kurulu'nda Çiğli adayı olarak belirlenen Ali Engin, hiçbir alakasının olmadığı Narlıdere'ye kaydırıldı. Bu 'Nasıl olsa Narlıderelilerin oyu çantada keklik ya, her türlü rezaleti yapabiliriz' mantığından başka bir şey değildi.

KADINLARI YOK SAYDILAR
● CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de kadın aday formülü üzerinde durduğu söylendi. Ama koskoca İzmir'de sadece 2 ilçede kadın başkan adayı çıkarıldı. Bu sayıya son anda Balçova'daki hanedanlık uygulamasıyla birlikte atanan Fatma Çalkaya eklenebilir mi emin değilim. Çünkü, ilçede seçimi tüm bunlara rağmen CHP kazanırsa başkanlığı perde arkasından Mehmet Ali Çalkaya yapacak, Fatma Çalkaya ise sadece görünürdeki başkan olacak.

"ATATÜRK'ÜN KEMİKLERİ SIZLAR"
CHP'nin geldiği noktayı, Balçova'da 'eş atamasıyla' bir anlamda onurlarıyla oynanan 6 belediye başkan aday adayının "Keşke partimiz bizi bu kadar utandırmasaydı" şeklindeki tek cümlelik protesto açıklaması çok iyi özetledi.
CHP Parti Meclisi'nin eski üyelerinden Semra Aksakal Kayacan'ın sosyal medyada paylaştığı şu cümleyi de son söz olarak ekleyelim: "CHP artık, CHP A.Ş. oldu. Kimse bunun aksini iddia edemez. Bunun adını demokrasi diye yorumlayan Atatürk'ün kemiklerini sızlatır."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA