• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İşte ‘Bay Kemal’in gizemli ve etkili akıl hocası ERHAN GÜLENÇ

İşte ‘Bay Kemal’in gizemli ve etkili akıl hocası

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.03.2019, 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisini PKK'nın uzantısı HDP'yle aynı çizgiye taşıdı.
Bununla birlikte başta 15 Temmuz darbe girişimine yönelik ortaya attığı 'kontrollü darbe' yalanı olmak üzere birçok konuda da FETÖ ile paralel söylemlerde bulundu.
CHP'yi kuruluş felsefesinden uzaklaştıran Kılıçdaroğlu için 'Bir yerlerden sufle ve talimat alıyor' şeklindeki yorumlar sürekli yapıldı. Hatta geçtiğimiz aylarda Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'ın bir TV yöneticisine bu durumu, "CHP'de gizli bir karar merkezi var.
Bu karar merkezi CHP'nin dışında bir oluşum. Biz de kim olduklarını bilmiyoruz. Kemal Bey orada alınan kararları MYK'ya getiriyor" şeklinde anlattığı da ortaya çıktı.

HEP BÖLÜCEK İSMİ VAR
İşte, CHP'de Kılıçdaroğlu'na yukarıdan akıl veya sufle verenin kim olduğu hep merak edildi. CHP'nin İzmir'de entelektüel kanadında yer alan Doç.Dr.Oktay Gökdemir, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından bu gizeme bir nebze olsun ışık tutabilecek iddialarda bulunduğu bir yazı kaleme aldı. Gökdemir, Kılıçdaroğlu'nun birçok önemli söylem ve kararının arkasında bir dönem adı FETÖ ile de anılan Başdanışmanı Rasim Bölücek'in olduğunu öne sürdü. Gökdemir, 'kontrollü darbe' yalanını da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gösterilmesi için Kılıçdaroğlu'nu ikna edenin Bölücek olduğunu iddia etti.



'14. KATI KİMSE BİLMİYOR!'
"Hepimiz Genel Merkezi 13 kat biliyorduk. Efendim bu bizim genel merkez 14 katmış... Kimse bilmiyor!...
12. kat biliyorsunuz Genel Başkan katı. Oraya özel kartla çıkabilirsiniz.
13. katta Erdoğan Toprak beyefendi oturuyor. Ama bir de 14. kat var...CHP'li vekiller bile bilmiyor" diyen Gökdemir, "Şimdi sıkı durun.
Burada Genel Başkanının başdanışmanı ve siyasi söylem danışmanı, Genel Başkanın bütün polemiklerini, konuşma metinlerini yazan bir arkadaş oturuyor.
Gizemli, müphem. Aynı zamanda etkili, yetkili de. İlgimi çekti. Kim bu bir CHP'li olarak hiçbirimizin bilmediği şahıs diyerek araştırmaya koyuldum. Meğer 5 yıldan beri iştigal ediyormuş kendileri. Adı Rasim Bölücek" ifadelerini kullandı.

"EKMELEDDİN'İN MUCİDİ'
Bölücek hakkında FETÖ iltisakıyla ilgili basında çok sayıda yazı çıktığını ancak Bölücek'in bunu reddettiğini ifade eden Gökdemir, şöyle devam etti: "Efendim bu etkili, yetkili başdanışman 'Ekmek için Ekmeleddin'in mucidiymiş. Genel Başkana Ekmeleddin İhsanoğlu faciasını kabul ettirenmiş. Hatta 7 Haziran seçimlerinden sonra CHP'nin Devlet Bahçeli'ye 'Gel sen başbakan ol biz destekleylim' söyleminin menşeinin kendisine ait olduğu söyleniyor. Daha ilginci Genel Başkanının bir zamanlar ağzından düşürmediği 15 Temmuz için 'kontrollü darbe' mottosu da arkadaşımıza aitmiş."

'CHP'Yİ TESLİM ALACAKLAR'
Bölücek'in bu yerel seçimlerde aday tespitinde de etkili olduğunu öne süren Gökdemir, Bölücek ve Tuncay Özkan'ın arasının açık olduğunu öne sürerek, "İki canbaz bir telde oynamaz'. Bana göre aynı serin yapının iki farklı versiyonu. Vahhh CHP'em vah...
Müdafaa-yı Hukuk'un 100.yılında seni de teslim alacaklar. Ama biz buna müsaade etmeyeceğiz... Biz kimmiyiz halkız." dedi. Gökdemir'in bu iddiaları çok ses getirir...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA