• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’deki arpalıklar patlıyor! ERHAN GÜLENÇ

İzmir’deki arpalıklar patlıyor!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.04.2019, 00:00

Bu köşede önceki gün İzmir'deki belediyelerin büyük bölümünün bu israf ve borçlanma hızıyla yakında batacağını dile getirmiştik. Maalesef, her geçen gün bu gidişatı net şekilde ortaya koyan yeni bir gelişme yaşanıyor.
İzmir'deki belediyelerin nasıl çiftlik gibi yönetildiğini gösteren son bomba haber Çiğli'den geldi. 200 milyon lira borcu olduğu belirtilen Çiğli Belediyesi'ne seçim öncesi 110 işçi alınmış...
Belediye bünyesinde 4 yıl önce kurulan ve sürekli zarar eden Çiğli Gıda A.Ş.'nin işçi sayısı Mart ayında CHP'li eski Başkan Hasan Arslan tarafından 92'den bir anda 202'ye yükseltilivermiş.
'Nasıl olsa para milletin, yandaşlarımıza dağıtalım' denilmiş.

GAZİEMİR'DE DE YAŞANDI

Şimdi yeni belediye yönetimi de ne yapacağını şaşırmış durumda.
Bu işçilerden 10'u işten çıkarılınca diğerleri dün isyan çıkardı. Onlar da haklı. Dertleri ekmek parası...
Neticede bu insanlara bir söz verilmiş.
Şimdi kapının önüne konulmaları halinde yaşanacak dramların hesabını kim verecek?
Benzer bir durum 50 milyon lira civarında borcu olan Gaziemir Belediyesi'nde de yaşandı. Orada da seçim öncesi CHP'li eski belediye başkanı Halil İbrahim Şenol'un çok sayıda işçiyi işe aldığı ortaya çıktı. Yeni başkan Halil Arda da bu alımların usulsüz olduğunu söyleyip bu işçilerin 22'sini işten çıkardı. Neticede bir şekilde söz verilip işe alınan bu insanlar da mağdur edilmiş oldu.

DÜZENLEME ŞART

Mevzuatta belediyelerin personel sayısını sınırlayan kurallar var. Ancak, belediyeler bu kuralları kendi şirketleri veya taşeron olarak iş verdikleri özel şirketler üzerinden deliyorlar. Belediyelerin borçlanma ve personel sayısı sınırlamaları konusunda daha sıkı düzenlemeler bir an önce hayata geçirilmeli. Yoksa yakında İzmir'de birçok belediye gerçekten iflas bayrağını çekecek. Sokakları çöp dağları kaplayınca çileyi çeken İzmirliler olacak.

OLMADI SERDAR BAŞKAN!

İzmir'in Menemen ilçesinde CHP'li yeni belediye başkanı Serdar Aksoy ile eski başkan Tahir Şahin arasında seçim öncesinden bu yana yaşanan siyasi çekişme artık ilçeye zarar vermeye başladı.
Ben kimin haklı olduğu tartışmasına girecek değilim ama burada Aksoy'un hem ilçeye hem de kendisine büyük zarar verecek bir hata yaptığını düşünüyorum.

KENDİ KALESİNE GOL ATTI

Çünkü Aksoy'un, ne olursa olsun ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğa koşan Menemen Belediyespor'da görevli aşçısından güvenlik görevlisine kadar tüm belediye personelini geri çekmemesi gerekirdi.
Bunun şampiyonluğa koşan takımı dinamitlemekten farkı yok.
Bu hareketle Aksoy resmen kendi kalesine de gol atmış oldu.
Neticede Menemen Belediyespor, belediyeyle hukuki bir bağı olmasa da o ilçe halkının takımı. Eğer, bu saatten sonra 5 puan öndeyken şampiyonluktan olur ve 1. Lige çıkamazsa bunun sorumlusu olarak Aksoy gösterilir. Aksoy, böyle bir durumda ağzıyla kuş tutsa da bunu kimseye anlatamaz. Yani kendi kalesine attığı bu golü 5 yıl boyunca çıkaramaz...
Lig sonunu bekleyecekti, sonra kendisine göre ne yapması gerekiyorsa yapacaktı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA