• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Acelen ne İmamoğlu? ERHAN GÜLENÇ

Acelen ne İmamoğlu?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.04.2019, 00:00

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasını alıp göreve başlayan Ekrem İmamoğlu ile ilgili bugüne kadar 'proje' olduğu yönünde birçok iddia ortaya atıldı. İmamoğlu da bu iddialarda ortaya konan kuşkuları körüklercesine adımlar atıp söylemlerde bulundu. Örneğin, Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret etti. Durup dururken sanki bir şehir devleti kurmak istiyormuşcasına "İstanbul, Ankara'dan yönetilemez" çıkışını yaptı ve ardından da "Bir kent anayasası oluşturacağız" dedi.
Bu tablonun üzerine Yunan gazetelerinin "Konstantinopol'ün yeni seçilmiş belediye başkanı" sıfatını kullandıkları İmamoğlu için "İstanbul'u fetheden Yunan" başlığını atması ayrıca dikkat çekiciydi.

SERVİS Mİ EDİLECEKTİ?

İmamoğlu, koltuğu devralır almaz daha seçimlerle ilgili Yüksek Seçim Kurulu son kararı vermeden tartışmalı bir girişimde bulundu. Belediye ve bağlı kuruluşların tüm veri tabanını kopyalatma talimatı verdi.
Üstüne üstlük bununla ilgili kararda verileri kopyalayacak 3 uzmanın kurum dışından da olabileceğini vurgulaması büyük soru işaretleri oluşturdu.
Çünkü, belediyede kopyalanacak veri tabanında İstanbul'daki MİT tesislerinin tüm detayları, askeri tesislerin tüm detayları ve Cumhurbaşkanlığı dahil tüm devlet kurumlarının yerleşkelerinin detayları da bulunuyordu.
Hem bu acele niyeydi?
Acaba YSK'dan İstanbul'daki seçimle ilgili olası bir iptal kararı gelmeden belediyenin tüm bilgileri güvenlik soruşturmalarından geçmemiş kişilerce kopyalanıp birilerine mi servis edilecekti?

BOL TARTIŞMALI 5 YIL

Bunlar hep soru işaretleri oluşturdu. Dün gün boyu bunlar tartışılırken İdare Mahkemesi'nden bu kopyalama işlemiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı çıktı.
Yoksa, bu alelacele kopyalama işlemi belki de İstanbul'un ülke güvenliğini de içeren çok stratejik bilgilerinin başkalarının eline geçmesine neden olabilirdi. 'Olurdu' demiyorum 'olabilirdi' diyorum. Dün yaşananlar, İmamoğlu'nun görev süresince atacağı tüm adımlarla hep tartışmaların odağında olacağını gösterdi.

O GOL ÇIKMAZ!

Menemen Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Serdar Aksoy, partilisi olan eski Başkan Tahir Şahin'le yaşadığı siyasi çekişme nedeniyle 2. Ligte son 3 haftaya girilirken şampiyonluğa koşan Menemen Belediyespor'da çalışan tüm belediye personelini geri çekerek takımı adeta baltaladı. Biz de bu köşede Aksoy'un yanlış yaptığını vurguladık ve dedik ki, "Bu hareketle Aksoy resmen kendi kalesine de gol atmış oldu. Neticede Menemen Belediyespor, belediyeyle hukuki bir bağı olmasa da o ilçe halkının takımı. Eğer, bu saatten sonra 5 puan öndeyken şampiyonluktan olur ve 1. Lige çıkamazsa bunun sorumlusu olarak Aksoy gösterilir. Aksoy, böyle bir durumda ağzıyla kuş tutsa da bunu kimseye anlatamaz.
Yani kendi kalesine attığı bu golü 5 yıl boyunca çıkaramaz."

SORUMLUSU SİZSİNİZ

Aksoy şimdi durumu düzeltmeye çalışmış ve önümüzdeki maçta galip gelmeleri halinde takımdaki her futbolcuya kendi cebinden 5'er bin lira pirim ödeme sözü vermiş. Ancak, çektiği belediye personelini şu kritik süreçte en azından lig bitene kadar kulübe geri gönderme yönünde bir adım atmamış. Buradan Aksoy'a bir kez daha sesleniyorum...
Maalesef sadece "Cebimden 5'er bin lira pirim ödeyeceğim" demekle o gol o kaleden çıkmaz Sayın Başkan! Eğer şampiyonluk giderse sorumlusu sizsiniz. 3 hafta bekleyemediniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA