• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kılıçdaroğlu sözünü dinletemiyor mu? ERHAN GÜLENÇ

Kılıçdaroğlu sözünü dinletemiyor mu?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.04.2019, 00:00

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart seçimleri öncesinde üstüne basa basa "CHP'li hiçbir belediye işçi çıkarmayacak" sözü verdi.
Ama görüyoruz ki, bugün İzmir'de Çiğli ve Gaziemir başta olmak üzere birçok belediyede küçük veya büyük çaplı işçi kıyımı var. Üstelik işçi kıyımı yapılan belediyelerin neredeyse tamamı bir CHP'li başkandan yine bir CHP'li başkana geçen belediyeler. Yani bir CHP'linin işe aldığını yeni gelen CHP'li çıkarıyor.
Bu durumda bir İzmirli olarak CHP liderine şu soruyu sormamız şart:
Acaba seçim öncesi bu vaatte bulunurken vatandaşa yalan mı söylediniz yoksa İzmir'deki belediye başkanlarınıza söz mü dinletemiyorsunuz?

'ASALAK' NASIL SÖZ BAŞKAN KARAKAYALI?
İzmir Kemalpaşa Belediye Başkanı CHP'li Rıdvan Karakayalı, Suriyeliler konusunu kaşımaya devam ediyor.
Daha önce, "Suriyelilere belediyeden bir tane yardım yapılmayacak. Yeter artık, kendi ülkelerine gitsinler" diyen Karakayalı, şimdi de Suriyelileri 'asalak' olmakla suçladı. Karakayalı, "Yardımlarla yaşamak kadar asalakça bir şey var mı?" ifadesini kullandı.

SAYIN KARAKAYALI...
Suriyeliler meselesinde istediğinizi düşünebilirsiniz ama bu düşüncelerinizi açıklarken daha dikkatli bir dil kullanmak zorundasınız. Suriyelilerin artık ülkelerine dönmesi gerektiğini savunayım derken bu insanları hedef yapmanız doğru değil. Hele hele savaştan kaçıp bize sığınan ve her biri misafirimiz olan bu insanlara 'asalak' demeniz ağır bir hakaret...
Lütfen konuştuklarımıza dikkat edelim...

ATATÜRK'E HAKARET
Galatasaray'ın eski futbolcusu Ümit Karan'a, oturduğu sitede çalışan kadına 'sarkıntılık düzeyinde kalan basit cinsel saldırı' suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Duruşmada konuşan eski futbolcu, "Hayatım boyunca kimseye yanlış yapmadım.
Ben Atatürkçü'yüm. Bana ceza vereceksiniz eğer Atatürkçülükten verin razıyım" ifadesini kullandı.
Ülkemizin kurucusu Atatürk'ü bugüne kadar birçok şey için kullanmaya çalıştılar ama Ulu Önder'in adının böyle iğrenç bir olayı örtmeye çalışmak için kullanılması da artık fazla. Bu sözle ilgili savcılar harekete geçip, Atatürk'ü Koruma Kanunu çerçevesinde işlem yapsalar yeridir...

​JESTE JEST YAKIŞIR!
Menemen'de CHP'li yeni Başkan Serdar Aksoy, eski Başkan Tahir Şahin'le olan kavgası nedeniyle Şahin'in onursal başkanlığını yaptığı Menemen Belediyespor'da çalışan personelini geri çekerek takımı zor durumda bırakmıştı.
Biz de bu köşeden bunun yanlış olduğunu dile getirmiştik. Aksoy hatasını anlayıp hemen galibiyet ve şampiyonluk için futbolculara yüklü pirim vaadinde bulundu. Takım şampiyon oldu ve ilçe halkı büyük sevinç yaşadı.
Şimdi de Şahin'den bir jest geldi. Şahin, yeni Başkan'ın diline doladığı belediye tarafından kendi döneminde kulübe kiralanan 176 gayrimenkulle ilgili "Hepsini iade edeceğiz. Belediyeden bir kuruş istemiyoruz.
Kucaklaşmak istiyorlarsa gelsinler samimi bir şekilde kucaklaşsınlar" dedi.
Şimdi, Aksoy'un bu yıl 1. Lig'te mücadele edecek kulübü zaafa uğratmamak için gelir getirici gayrimenkullerin en azından bir kısmının takımda kalmasını sağlayarak jeste jestle cevap vermesi gerekir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA