• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Batağı kurutmak için zihniyet değişmeli ERHAN GÜLENÇ

Batağı kurutmak için zihniyet değişmeli

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.05.2019, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer'in, hacizlerle boğuşan CHP yönetimindeki Karşıyaka Belediyesi'nin 'bataktan kurtarılması' için ilçedeki Sosyal Yaşam Kompleksi'ni değerinin 3-4 katı bir fiyatla satın almaya hazırlandığını dün bu köşede ifade ettik. Bu adım, İzmir'de Karşıyaka ile birlikte yine CHP yönetimindeki Buca, Çiğli ve Dikili gibi ilçe belediyelerinin astronomik borç rakamlarını bir kez daha gündeme getirdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Soyer'in bu adımıyla ilgili doğru noktaya temas eden bir açıklama yaptı.
Taşıma suyla değirmenin dönmeyeceğine dikkat çeken Dağ, öncelikle 'bataklığın kurutulması' gerektiğini vurguladı.

İZMİR 3.'LÜĞÜ KAYBEDER

Bugün bir gayrimenkule değerinin 3-4 katı para ödeme suretiyle Karşıyaka'ya yardım yapılırsa, diğer ilçe belediye başkanları da Soyer'in kapısına dayanır ve kendilerine de böyle bol keseden para verilmesini ister. Bunun sonu yok. O yüzden önce bu bataklıklar kurutulmalı.
Bunun için de belediye yönetimlerinde zihniyet değişikliği yapılması şart.
Belediyeleri eş, dost, akraba ve yandaş ile doldurmaktan vazgeçilmeli ve bazı kesimleri zengin etmeye yönelik gereksiz harcamalardan uzak durulmalı.
Eğer belediye başkanları bunu yapmaz ve har vurup harman savurmaya devam ederlerse İzmir büyük yara alır. Zaten son 15 yıldaki kötü yönetimi nedeniyle birçok Anadolu kentinin gerisinde kalan İzmir, aradaki farkı bir daha asla kapatamayacak hale düşer ve 3. büyük kent olmaktan da çıkar.

HASAN TAHSİN İÇİN İKİ ADIM

Yeni Asır olarak tarihçi yazar Yaşar Aksoy'un İzmir'in Yunan ordusu tarafından işgalinde düşmana ilk kurşunu sıkan milli kahramanımız Hasan Tahsin'in meçhul olan mezarının Konak Varyant'ta olduğu yönündeki tespitini manşetimizden duyurduk. Haberimizde Aksoy'un Hasan Tahsin'in mezarının olduğu yere bir tabela konulması veya anıt yapılması gerektiği yönündeki önerisini de gündeme getirdik. İlk kurşunun sıkıldığı 15 Mayıs 2019'un 100. yıldönümüne günler kala yayınladığımız bu haber büyük yankı uyandırdı. MHP İl Başkanı Veysel Şahin, Aksoy'un mezarın olduğunu söylediği bölgede inceleme yaptı ve bu alana şehit gazeteci için anıt mezar yapılmasını ve bölgenin Şehit Hasan Tahsin Tepesi olarak isimlendirilmesini istedi. Şahin, dün bir adım daha attı ve ilk kurşunun sıkıldığı Konak ilçesine 'Hasan Tahsin' isminin verilmesini önerdi.

"KOMİSYON KURULDU"

Bir adım da Konak Belediyesi'nden geldi. Belediye Başkanı Abdül Batur, Hasan Tahsin'in mezar yeri tespitiyle ilgili harekete geçtiklerini açıkladı. Komisyon kurduklarını kaydeden Batur, "Bu bölgede yatıyorsa, tarihçiler en doğru kararı verecektir. Biz de 'Hasan Tahsin burada yatmaktadır' şeklinde levha hazırlayıp koyacağız" dedi. Batur, MHP'nin ilçenin isminin değiştirilmesiyle ilgili önerisinin ise, öncelikle halka sorulması gerektiğini ifade etti. Konak'ın isminin Hasan Tahsin olarak değiştirilmesi önerisi konuşulur ve halkın isteğine göre bir karar verilir. Ancak, mezar yeri ile ilgili çalışmaların hızlandırılarak en azından sözkonusu bölgeye ilk kurşunun 100. yıldönümü olan 15 Mayıs'ta bir tabela dikilmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA