• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
‘Hasan Tahsin’ polemiği ERHAN GÜLENÇ

‘Hasan Tahsin’ polemiği

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.05.2019, 00:00

Yeni Asır Gazetesi'nin 15 Mayıs 1919'da Yunan ordusunun İzmir'i işgalinde ilk kurşunu sıkan milli kahramanımız Hasan Tahsin'in mezar yerinin Varyant'ta bulunduğuna yönelik manşeti üzerine harekete geçen MHP İl Başkanı Veysel Şahin'den flaş bir öneri gelmişti. Şahin, Konak ilçesinin isminin 'Hasan Tahsin' olarak değiştirilmesini önermişti.
Bu önerinin ardından çok konuşulacak bir 'polemik' çıktı.

BATUR: MHP'LİLERİ HİÇ GÖRMEDİM

Bir TV programında Şahin'in önerisini değerlendiren Konak Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Abdül Batur, "20 yıldır bir ikisi hariç her 15 Mayıs'ta İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin önderliğinde Konak Meydanı'ndaki Hasan Tahsin Heykelinin önündeki anma etkinliklerine katılıyorum.
Ama MHP'li yöneticileri bu törenlerde hiç görmedim. Hasan Tahsin'e her Türk vatandaşı, her İzmirli gibi sahip çıkmaları normal. Bunu yürekten ve bütün samimeyetleriyle yapmaları önemli" dedi.

ŞAHİN: BİZ DE O'NU GÖRMEDİK

D
ün, İl Başkanı Şahin ile bir konuyla ilgili telefonda görüşürken Batur'un bu sözlerini de konuştuk. MHP İl Başkanı, Batur'a şu cevabı verdi: "20 yıldır partimin il teşkilatında görev yapıyorum. MHP, her 15 Mayıs'ta bu törenlere katılmıştır. En az 5 defa da ben katılmışımdır. Biz de Batur'u o törenlerde hiç görmedik. Zaten, Narlıdere'den Konak'a da tayinle yeni geldi."

YİNE TÜRKİYE KAZANACAK

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), tartışmaların odağındaki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesine karar verdi.
İstanbul halkının tercihi, 23 Haziran'daki yeni seçimde daha sağlıklı bir şekilde tecelli edecek. Bu arada algı operatörleri hemen kara propagandaya başladı. Yok 'Türkiye'nin artık hukuk devleti değilmiş', yok 'Demokrasi rafa kaldırılmışmış'...
Yalan üstüne yalan...
CHP yöneticileri de bu kara propagandada dış basınla birlikte başı çekiyor.
Bu arada, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında 'çete' suçlamasında bulunduğu YSK üyelerini tek tek yuhalatması da çok tehlikeli bir adımdı.
Bırakın artık bu ülkeyi germeyi...
Hem ne oluyoruz yahu?
Sanki, seçim tamamen iptal oldu ve AK Parti'nin kazandığı ilan edildi. Sadece seçimin yenilenmesine karar verildi. Son sözü, İstanbullu söyleyecek. Kendinize güveniyorsanız bu kadar sorun etmemelisiniz.
Göreceksiniz, bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara inat bu süreçten de birlik ve beraberlik içinde çıkacağız...

BORÇ BORÇ NEREYE KADAR?

İzmir'de belediyeciliğin en kolay yolu, borçlanmak. Baksanız ya, borç batağındaki birçok belediyede yeni başkanlar da işe borçlanarak başlıyor. Örneğin, yıllardır CHP tarafından yönetilen Çiğli Belediyesi'nin borcunun 400 milyon lira olduğu ortaya çıkarken yeni Başkan Utku Gümrükçü de 20 milyon lira daha borçlanmak için meclisten karar çıkardı.
69 milyon lira borcu bulunan Ödemiş Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Mehmet Eriş de, 10 milyon lira daha borçlanma yetkisi aldı. Yıllardır CHP'li başkanlar tarafından yönetilen ve 76 milyon lira borcu bulununan Dikili Belediyesi'nin yeni Başkanı Adil Kırgöz de geçtiğimiz ay meclisinden 5.7 milyon lira borçlanma kararı çıkarmıştı. Başkanların bu borç iştahı başımıza iş açacak.
Eğer çok yakında İzmir'in birçok ilçesinde çöplerin toplanamadığını görürsek şaşırmayalım...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA