• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sen de suyu ucuzlat Soyer ERHAN GÜLENÇ

Sen de suyu ucuzlat Soyer

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.05.2019, 00:00

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentteki su fiyatlarında yüzde 46'ya varan oranda indirim yaptı. Buna göre İstanbul'da 6 kişilik bir ailenin 103 lira olan su faturası 60 liraya indi.
Çok güzel...
Biz İzmirliler olarak son bir yıldır birçok kentte suya yapılan indirimlere maalesef hep gıptayla bakmakla yetindik. Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru İstanbul ve Ankara ile birlikte birçok kentte suda indirim kararları alınırken İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin o dönemki CHP'li Başkanı Aziz Kocaoğlu, 'Nuh' dedi 'peygamber' demedi. Üstelik 2017 ve 2018 yıllarında suya yüzde 30 zam yaparak İzmir'i Türkiye'de en pahalı su tüketilen kentlerden biri yapan Kocaoğlu, bunun üzerine 2019'da da su fiyatlarını yüzde 15 arttırmak istedi.

TEPKİ ÜZERİNE VAZGEÇTİ

Nitekim, belediye meclis üyelerine geçtiğimiz Kasım ayında dağıtılan İZSU Genel Müdürlüğü'nün 2019 mali yılı tahmini gelir gider bütçe kitapçığında bu yıl için suya yüzde 15 zammın öngörüldüğü vurgulandı.
Birçok kentte 2019'dan itibaren su fiyatlarında indirime gidilirken İzmir'deki bu zam planı büyük tepki topladı. Kocaoğlu, bu tepkiler üzerine 31 Mart'taki yerel seçimleri de düşünerek zam fikrinden geri adım atmak zorunda kaldı.

İNDİRİME HİÇ GİRMİYOR

Maalesef İzmirliler olarak şimdi İstanbul'da suya yapılan yüzde 46'lık indirimi de uzaktan seyrediyoruz.
Bu arada Ankara'da da öğrenci evlerinde suya yüzde 50 indirim yapılacağı açıklanırken İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yine 'tık' yok...
Büyükşehir'in CHP'li yeni Başkanı Tunç Soyer, maalesef ne seçim döneminde ne de sonrasında suya indirim konusunda tek bir söz söylemedi. Oysa, rakibi olan AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, seçilmesi halinde suda yüzde 50 indirim yapacağını açıklamıştı.
İzmir'e sürekli 'aşk' mesajları veren ve romantik sol söylemleriyle ön plana çıkan CHP'li Soyer'in selefi Kocaoğlu gibi suya indirim konusuna hiç girmemesi çok dikkat çekici.

GERÇEK SOSYAL DEMOKRATLIK

Buradan kendisine seslenmek istiyorum...
Sayın Başkan...
Sosyal demokrat olduğunuzu söylüyorsunuz. Sosyal demokratlık öyle lafla olmaz. Halkın bütçesini rahatlatacak somut adımlar atarak olur. Tamam, ulaşımda her ne kadar doğru zaman diliminde olmasa da günde 2 saat yüzde 50 indirim kararını hayata geçirdiniz. Ama bu yetmez.
İstanbul'da suya yapılan yüzde 46'lık indirimin ardından bir indirim kararını da sizden bekliyoruz. İzmir zaten suyu diğer birçok şehre göre zaten çok daha pahalı kullanıyor. Ayrıca İzmir'de su faturaları birçok ek ödeme ile katlanıyor. Suda bir indirim kararı da siz alın ve İzmirlileri bir miktar rahatlatın.
Bu arada İstanbul'da 200 geçişlik aylık öğrenci kartının 85 TL'den 40 TL'ye indirildiğini de dikkatinize sunarım. Suyla birlikte İzmirli öğrencilerin ulaşımı için de bir adım atın lütfen...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA