• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Seni de göreceğiz Tunç Başkan ERHAN GÜLENÇ

Seni de göreceğiz Tunç Başkan

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.05.2019, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, en fazla üç yıl içinde İzmir Körfezi'nin yüzülebilir hale geleceğini açıkladı. Soyer'in bu açıklamasını duyunca aklıma yine CHP'li olan selefi Aziz Kocaoğlu geldi.
Kocaoğlu da 2010 yılında aynen şunu söylemişti: "Körfez 3.5 yıl sonra pırıl pırıl olacak. Üçkuyular'dan Karşıyaka'ya da ilk ben yüzeceğim.
İnsanlar, diğer dünya kentlerinde olduğu gibi evinden çıkıp denize girebilecek."

KOCAOĞLU SKANDALI

Ama o tarihten bu yana Körfez temizleneceğine daha da kirlendi. Geçtiğimiz yaz İzmirliler olarak özellikle akşamları bastıran kötü kokudan nefes alamaz hale geldik. Bu süreçte ortaya çıktı ki, İzmirlilere sürekli "En büyük mirasım yüzülebilir Körfez olacak" diyen Kocaoğlu, hala denize kanalizasyon akıtıyormuş.
Üçkuyular'da yapılan ölçümlerde denizdeki kirliliğin normalin bin katı olduğunun tespit edilmesinin ardından bu skandalı bizzat kendisi itiraf etmek zorunda kaldı.

HENÜZ SOMUT BİR ADIMI YOK

Şimdi de yeni Başkan Soyer, kendisini ziyaret eden Deniz Ticrate Odası İzmir Şubesi heyetine bu iddialı sözü verdi.
İzmir'deyiz, Allah ömür verirse 3 yıl sonra Soyer'in de bunu başarıp başaramadığını göreceğiz.
Yalnız şunu da belirtmeden geçmeyelim:
Göreve başlayalı 1.5 ay olmasına rağmen şu ana kadar Soyer'in Körfez'le ilgili söz vermek dışında somut bir adım attığını görebilmiş değiliz. Körfez'e hala özellikle yağmurlu havalarda kanalizasyon akıtılmaya devam ediliyor.
O yüzden Soyer'den böyle iddialı sözler söylemenin yanı sıra Körfez temizliği için bir an önce somut adımlar atmasını bekliyoruz. Yoksa 3 yıl çok çabuk geçer!

ŞİMDİ DE BARCELONA

Tunç Soyer'in Seferihisar Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde 178 kez yurtdışına gittiği iddia edilmiş ve bu konuda kendisine sert eleştiriler yöneltilmişti. Ancak Soyer, tüm bu eleştirilere karşın yurtdışı seyahatlerinden yeni görevinde de vazgeçmiyor. Koltuğa oturmasının üzerinden 1 ay geçmeden Kuzey Kıbrıs'a gastronomi festivaline giden Soyer'in 19-24 Haziran arasında İtalya'ya gideceği açıklandı. Dün bir bomba haber daha geldi.
Soyer'in bir de Barcelona'ya gideceği ortaya çıktı. Soyer, taaa 18-22 Kasım tarihindeki seyahat için sabredemeyip konuyu şimdiden Meclis toplantısına getirdi. Soyer'in bu şehirdeki '9. Akıllı Kent Expo Dünya Kongresi'ne katılacağı belirtildi.

SEYAHATLER KARARINDA OLMALI

İzmir gibi bir şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı'nın yurtdışı seyahatlere gitmesi normaldir ama bunun 'kararında' olması lazım. Çünkü, bir başkanının önce belediye çalışmalarına hakim olması gerekiyor. Hele İzmir gibi birçok ağır sorunu olan bir kenti yönetiyorsa ipin ucunu kaçırmaması şart.
Ancak, şu ana kadar ortaya çıkan tablo, Soyer'in Seferihisar'da olduğu gibi yine 'kararı' tutturamayacağını düşündürtüyor.
Bu durumda şunu çok merak ediyorum:
Soyer, 'Körfez'i 3 yıl içinde yüzülebilir hale getirmek' gibi iddialı projelerini yurtdışında gezerken nasıl hayata geçirecek?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA