• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP İzmir’de büyük kapışma ERHAN GÜLENÇ

CHP İzmir’de büyük kapışma

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.05.2019, 00:00

Siyasette 23 Haziran'da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri konuşulsa da İzmir yerel siyasetinde de hareketlenme başladı. CHP İzmir'de önümüzdeki Eylül ayında başlayacak delege seçimleri ile ardından yapılacak ilçe ve il kongresi süreci nedeniyle kulisler kaynıyor.
İlçe ve il başkanı olmak isteyenler veya yönetim kurullarında yer almayı planlayanlar şimdiden girişimlere başladı.

ÖZKAN, FIRSAT GÖRÜYOR

CHP İzmir'in patronluğu için alttan alta başlayan kulis çalışmalarının Eylül ayına doğru adeta bir savaşa dönüşmesi bekleniyor.
Savaşta iki ana cephenin birinde Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve diğerinde ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in olacağı belirtiliyor. İzmir'in patronu olmak isteyen ve Çiğli, Buca ile Çeşme'de kendine yakın isimleri belediye başkan adayı yaptırmayı başaran Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, il kongresini İzmir örgütünde 'mutlak hakimiyetini' sağlama fırsatı olarak görüyor. Özkan'ın İl Başkan adayı olarak 'tanınmış bir gazeteciyi' hazırladığı da iddialar arasında.

SOYER BU DEFA İDDİALI

Öte yandan, CHP İzmir'in patronluğu konusunda şu ana kadar açık bir mücadeleye girmeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de kongre sürecinde örgütte insiyatifi ele almak istediği belirtiliyor. Soyer, 31 Mart yerel seçimleri sürecinde kendisiyle birlikte hareket eden CHP İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu'nu bu görev için düşünüyor.
Soyer'in, Büyükşehir'in gücünün etkisiyle Nalbantoğlu'nu İl Başkanı seçtirmek istediği ifade ediliyor. Soyer'in bu şekilde şimdiye kadar doğrudan karşı karşıya gelmemeye özen gösterdiği Tuncay Özkan'ın il örgütündeki gücünü kırıp İzmir'in patronu olmak istediği ifade ediliyor.

SEMA PEKDAŞ DA İSTİYOR

Büyükşehir Belediye eski Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun desteğiyle seçilen mevcut İl Başkanı Deniz Yücel de yeniden aday olmayı istiyor. Öte yandan, Konak Belediyesi'nin geçtiğimiz dönemki başkanı olan Sema Pekdaş'ın da İl Başkanlığını istediği ve nabız yokladığı öne sürülüyor. Pekdaş'ın CHP İstanbul'da olduğu gibi İzmir'de de 'kadın il başkanı' formülü çerçevesinde bu göreve talip olduğu ifade ediliyor.

MUSA ÇAM TAKİPTE

Pekdaş gibi nabız yoklayan bir diğer isim ise, İzmir eski Milletvekili Musa Çam... DİSK kökenli eski vekilin alttan alta çalışmalara başladığı öne sürülüyor.
Bu arada Kocaoğlu'nun da gelişmeleri takip ettiği konuşuluyor.
Daha önce Çankaya'da ofis tuttuğunu açıklayan Kocaoğlu'nun gelişmelere göre kongre sürecine müdahil olmayı planladığı ifade ediliyor.

ERTELENME İHTİMALİ DE VAR

Öte yandan, CHP kulislerinde kongre sürecinin genel merkez kararıyla tüm illerde 1 yıl ertelenebileceği de kaydediliyor. Önceki gün bir açıklama yapan İzmir Milletvekili Bedri Serter de "Şu an kongrelerin tarihleri belli değil. Yapılacak mı, o da belli değil. Çünkü, kongrelerin 1 yıl ertelenebileceği yönünde duyum aldım. Seçimler üst üste geldi ve örgütümüzün bir dinlenme ihtiyacı var. Genel Merkez 'yapılabilir' de diyebilir.
Önümüzdeki günlerde konu netleşir" demişti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA