• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yüzde 45 zam mı olur? ERHAN GÜLENÇ

Yüzde 45 zam mı olur?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.05.2019, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Tunç Soyer, 'romantik sol' söylemlerle süslediği bir seçim kampanyası yürüttü. Sürekli sosyal demokrasi nutukları atan Soyer, bu söylemleriyle çelişen bir adım attı. Balçova'da belediyeye ait İZULAŞ şirketi tarafından işletilen teleferiğe geçtiğimiz günlerde tam yüzde 45 zam yaptı. Kişi başı 9 lira olan biniş ücreti 13 liraya çıkarıldı. Teleferiğin en çok ilgi görmeye başladığı mevsimde yapılan bu zam resmen soygun gibi...
Tamam enflasyon oranında zam yapılır anlarız ama yüzde 45 zam insafsızlıktan başka bir şey değil.

AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN!

Düşünün 4 kişilik bir ailesiniz ve Balçova'daki teleferik tesislerini gezmek istediniz. Sadece ulaşım için 52 lira ödemeniz gerekiyor.
Ayrıca, teleferiğe binerken yanınıza bırakın yiyeceği bir su bile almanıza izin verilmiyor. Yukarıda yine belediyeye ait Grand Plaza şirketinin işlettiği tesislerde yiyecek ve içeceğinizi ücretini ödeyerek tüketmeniz gerekiyor.
Fiyatlar öyle hiç de uygun değil. Yani 4 kişilik bir ailenin teleferik gezisi 150-200 liradan aşağıya mal olmuyor.
Söyleyin Sayın Soyer...
Bu mu sosyal demokratlık?
Bu zammınızla atalaramızın "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" sözünü boşuna söylemediğini bir kez daha anladık...

BU LÜKSTEN VAZGEÇİN LÜTFEN!

Başkan Tunç Soyer'in hayal kırıklığı yaşattığı bir diğer konu da İzmir'de kalacak konut olarak kentin en değerli mülklerinden Büyükşehir Belediyesi'ne ait Varyant'taki Şato Restoran binasını seçmesi oldu. Soyer ayrıca aile dostu olan Karşıyaka Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Cemil Tugay'a da Büyükşehir'e ait Karşıyaka'daki lüks konutu tahsis etti. Soyer 'hayır' deseydi bu tahsis kararı Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçmezdi.

MADDİ SIKINTILARI YOK

Ne Soyer'in ne de Tugay'ın ev kiralama konusunda herhangi bir maddi sıkıntısı olduğunu sanmıyorum.
Halkın sorun ve beklentilerinin ne olduğunu daha iyi görebilmek için halkla daha iç içe olabilecekleri bir yerde konut kiralayıp yaşayabilirlerdi.
Ama onlar lüksü seçti. İki başkanın bu yaptığının dillerinden düşürmedikleri sosyal demokrat anlayışla uzaktan yakından hiçbir alakası olamaz.
Üstelik, Tugay'ın yaşayacağı konutta kentin efsane başkanlarından Ahmet Piriştina vefat etmişti. Piriştina'dan sonra hiçbir başkan bu binayı kullanmamıştı.
Burası Piriştina'nın adını yaşatacak bir projede değerlendirilebilirdi.

HALKTAN TECRİT EDİLMİŞ

Öte yandan Soyer ailesinin yaşayacağı belirtilen tarihi Şato Restoran binası gerçekten de tam bir dönem Avrupa'da derebeylerinin yaşadığı şatolardan farksız...
Duvarlarla örülmüş halktan tecrit edilmiş bir yapı. Sosyal demokrat olduğunu söyleyen bir belediye başkanının böyle bir şatoda ne işi var?
Ben buradan iki başkana da yol yakınken bu lüks konut işinden vazgeçmeleri çağrısında bulunuyorum...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA