• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gerçekleri söyle Soyer ERHAN GÜLENÇ

Gerçekleri söyle Soyer

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.05.2019, 00:00

İzmir, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer'in belediyeye ait tarihi Şato Restoran binasını konut olarak kullanma kararını tartışıyor. Yeni Asır'ın manşetinden gündeme getirdiği gelişmeyle ilgili değişik kesimlerden Soyer'e 'Yanlıştan dön' çağrıları geliyor.
Soyer ise, nasıl çok eleştirilmesine rağmen yurtdışı gezilerine hiç 'umursamadan' devam ediyorsa bu konuda da tepkilere rağmen yine 'umursamaz' bir tavır otaya koydu.
"Yeni ikametgahım burası olacak. Burada gözüm şehrin üzerinde olacak" diyen Soyer, bir skandala da imza atarak, "Biz binada bir tadilat da yapmadık. Yeni bir şey inşa etmedik" iddiasında bulundu.



PEKİ BUNLAR NE BAŞKAN?

İzmir gibi Türkiye'nin 3. büyük şehrinin Büyükşehir Belediye Başkanının gerçeklerle bağdaşmayan bu açıklamasını hayretle karşıladım.
Çünkü, Soyer çifti bu tarihi binada büyük bir tadilata imza attı. Yeni Asır, bu tadilat sırasında binanın içinde yıkılan duvarları, sökülen fayans ve parkelerin fotoğraflarını dün manşetinden yayınladı. Tarihi yapıya ayrıca birçok yeri kırıp sökerek doğalgaz tesisatı döşendiğini ortaya koyan fotoğrafları tüm İzmir gördü.
Soyer, dün sabah bir internet sitesinde yayınlanan bu açıklamasını da muhtemelen bir gün önce yapmış ve haber dün sabah yayına konulmuştu.
Bu fotoğrafların varlığından o saatlerde habersiz olan Soyer, tarihi yapının içerisini kendilerinden başka kimse görmediğini düşünerek tepkileri dindirmek için "Burada tadilat yapmadık. İçine girdik ve oturduk" diye konuştu.



ŞATO'NUN KAPILARINI AÇ

Yeni Asır'ın dünkü manşetiyle de Soyer'in doğru söylemediği ortaya çıktı.
Allah aşkına, burada bir kez daha yayınladığımız fotoğraflara bir bakın... Bu mu tadilat yapmamak?
Soyer, bu fotoğraflara rağmen tarihi binada hiçbir tadilat ve değişiklik yapmadıklarında ısrar ediyorsa o zaman burasının kapılarını biz gazetecilere açsın. Girelim, bakalım...
Gerçekten bir tadilat yapılmış mı yapılmamış mı, duvarlar yıkılıp parkeler sökülmüş mü sökülmemiş mi görelim ve kamuoyunu bilgilendirelim...
Ama bunu yapamaz...
Çünkü, yapılan tadilat ve yıkımlar buz gibi gerçek...

TÜM DOĞRU İŞLERİ SİLDİ

Soyer, henüz trafik, Körfez kirliliği, çarpık kentleşme, çöp bertaraf tesisi eksikliği gibi kentin ana sorunlarıyla ilgili bir adım atmamış olsa da başkanlığa geldikten sonra bazı iyi işler yaptı. Sabah ve akşam birer saat ulaşımda yüzde 50 indirim uygulamasını getirdi. Kaldırılan vapur baykuş seferlerini yeniden başlattı. Metro ve tramvaya da baykuş seferi koydu. Ayrıca Alsancak'taki elektrik fabrikasının ihalesine girerek burayı belediye adına aldı. Ayrıca, eski Başkan Aziz Kocaoğlu'nun Kültürpark'taki eski İZFAŞ binasının özel bir üniversiteye tahsis etme kararını da iptal etti.
Fakat, bir yandan yurtdışı seyahatlerine hız verirken diğer yandan attığı bu 'Şato' adımı her şeyi sildi götürdü.
Daha önce hiçbir belediye başkanının aklından bile geçirmediği bir işe cesaret etti.
Vicdan sahibi hiçbir İzmirlinin böyle bir adıma destek vereceğini düşünmüyorum.
Soyer ve eşi Neptün Hanım, İzmirlinin vicdanında yer bulmayan bu karardan vazgeçmeli...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA