• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Özkan’dan CHP örgütüne ‘tren’ tuzağı ERHAN GÜLENÇ

Özkan’dan CHP örgütüne ‘tren’ tuzağı

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.05.2019, 00:00

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, dün İzmir'deki CHP'li belediye başkanlarıyla biraraya geldi. Özkan, adeta yıldırım bir toplantıyla başkanları toplayarak bir anlamda 'güç denemesi' yaptı. Her ne kadar toplantıda İstanbul'da 23 Haziran'da yapılacak seçimlerle ilgili çalışmalar konuşulsa da bu, açıkça Özkan'ın İzmir'de patronluğu ele alma adımlarından biriydi.
Bu toplantı akıllara ister istemez, Özkan'ın seçim öncesinde partisinin Buca Belediye Başkan adayı gösterdiği Suat Nezir'i tehdit ederken kullandığı "Şimdi tren kalkıyor. Bu trene ya şimdi binecek ya da hiç binmeyeceksin" sözünü getirdi. İzmir'de örgütün delege, ilçe ve il yönetimini belirlemek için sandık başına gitmeye başlayacağı Eylül ayına doğru Özkan'dan yeni ataklar gelecektir.
Özkan, tüm örgütü trenine bindirmek için girişimlerini hızlandıracaktır.

SORUN SOYER'İN KONUTU DEĞİL SEÇTİĞİ YER

Yeni Asır Gazetesi, kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getirdi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Tunç Soyer ile aile dostu CHP'li Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın 'lüks konut' hamlesini gündeme taşıdı.
Yeni Asır'ın haberlerinin ardından Tugay, efsane başkanlardan Ahmet Piriştina'nın vefat ettiği Karşıyaka'daki lüks konutu lojmana çevirme girişiminden vazgeçti. Tugay binayı, kendilerine tahsis eden Büyükşehir Belediyesi'ne iade edeceğini açıkladı.
Tugay'ı yanlıştan dönme erdemi gösterdiği için kutluyorum. Bu siyaseten kolay bir karar değildi.

AJİTASYON YAPILIYOR

Şimdi sırada Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer'in Varyant'ta 4.5 dönümlük eşsiz manzarası olan tarihi Şato Restoran binasını lojmana çevirme girişiminden vazgeçmesine geldi.
Ancak, şu ana kadarki tavırları Soyer çiftinin buna kesinlikle yanaşmayacağını gösteriyor.
Soyer ve kendisine yakın bazı internet siteleri, kamuoyunda büyük tepki çeken bu kararı yine bir algı operasyonuyla savunmaya çalışıyor. En büyük argümanları ise, 'Vali, Ege Ordu Komutanı gibi yetkililerin lojmanları oluyor da niye Büyükşehir Belediye Başkanı'nın olmasın' sözü.

MESELE SEÇTİĞİ YER

Hayır...
Burada sorun Soyer'in 'lojman sorunu' değil. Sorun heryerde işçi marşı 'Çav Bella'yı dilinden düşürmeyen ve 'halk adamı' imajı çizmeye çalışan Soyer'in daha göreve gelir gelmez İzmir'in en değerli müklerinden birini Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bilgisine bile sunmadan lojman haline getirmekte bir sakınca görmemesi. Bu eşsiz manzarayı tüm İzmirliye açmak yerine kendisine tahsis etmesi. Oysa Büyükşehir'in bugün Soyer'in lojman olarak kullanabileceği birçok mülkü bulunduğu biliniyor. Eğer Soyer, bunlardan birine yerleşse kimse bir şey diyemezdi. Şimdiye kadarki Büyükşehir Belediye başkanlarının lojmanda kalmaması Soyer'in de kalamayacağı anlamına gelmiyordu.
Ama Soyer, maalesef CHP İl eski Başkanı Kemal Karataş'ın da işaret ettiği gibi bu tercihiyle içinde gizlediği 'burjuvalığı' ele verdi. Maske düştü...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA