• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Neptün Soyer’in gücü Selvi Hanım’dan ERHAN GÜLENÇ

Neptün Soyer’in gücü Selvi Hanım’dan

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.05.2019, 00:00

İzmir'de 31 Mart'tan bu yana ortaya çıkan manzara kent siyasetinin önümüzdeki süreçte en önemli figürlerinden birinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer'in olacağını gösteriyor. Çünkü, önceki gün de yazdığım gibi Neptün Soyer'in Tunç Soyer üzerindeki etkisi çok büyük. Neptün Hanım için 'eş başkanlığın' ötesinde 'asıl başkan' yakıştırmaları bile yapılıyor.

ARALARINDAN SU SIZMIYOR

Neptün Soyer'in bu gücünün nereden geldiğini araştırdım ve ilginç bilgilere ulaştım. Konuştuğum CHP'lilerin anlattığına göre Neptün Hanım, gücünü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'ndan alıyor. CHP İzmir siyasetinde çok etkili olan, hatta yeğeni Serdar Sandal'ı Bayraklı Belediye Başkan adayı yaptıran Selvi Hanım ile Neptün Soyer'in arasından su sızmıyor.
Selvi Hanım, geçtiğimiz yıllarda sık sık Seferihisar'a geliyordu. Selvi Hanım'ı ilçede bizzat ağırlayan Neptün Soyer'di.
Hatta Selvi Hanım'ın bazen Neptün Soyer'in kuaförüne bile gittiği belirtiliyor.
Neptün Soyer de sık sık Ankara'ya gidiyordu. Orada Selvi Hanım'la birlikte ev alışverişine bile çıkıyorlardı.

"NEPTÜN, TUNÇ'TAN DAHA İYİ"

Bazı CHP'liler Selvi Hanım'ın yanı sıra Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Neptün Soyer'e büyük destek verdiğini anlatıyor.
Hatta Kemal Bey'in bir toplantıda, "Tunç Bey iyidir ama Neptün Hanım ondan da iyidir, muhteşemdir" dediği öne sürülüyor.
Tunç Soyer'in 40 bin nüfuslu Seferihisar'ın belediye başkanıyken 4.5 milyon nüfuslu İzmir'e Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilmesinde Neptün Soyer'in Selvi ve Kemal Kılıçdaroğlu ile olan bu ilişkisinin de büyük etkisi olduğu ifade ediliyor. Yani Neptün Soyer, bir anlamda Soyer'in aday yapılmasına vesile olanlardan biri olduğu için belediye yönetiminde de etkin olmayı kendine bir hak olarak görüyor.

"EKSİKLİKLERİ DÜZELTMEK ZORUNDAYIM"

Bu arada internette Neptün Soyer'in seçim öncesi verdiği bir röportaja rastladım. Şöyle diyor Neptün Hanım:

"Eşime en ciddi muhalefeti ben yaparım. Her yaptığını alkışlayacak, 'Bravo' diyecek, sırtını sıvazlayacak bir eş olamam, olmamalıyım da. Bir İzmirli olarak objektiflikle yanlışsa 'Yanlış' derim. Bazen o kadar çok eleştiririm ki, 'Neptün vallahi eve gelmek istemiyorum' der. Çünkü bütün günün raporuyla karşısına çıkarım. 'Neptün şöyle bir ödül aldım duymadın mı, görmedin mi?' diye sorar. Ben de, 'Tamam, ödülü alkışlamışlar. Biz yanlışları, eksikleri düzeltmek zorundayız' derim. Ama Tunç beni eleştirmez, çünkü fırsat vermiyorum."

Başta da dediğim gibi İzmir siyasetine önümüzdeki 5 yılda damga vuracak isimlerden biri doğal olarak Tunç Soyer'se diğeri de eşi Neptün Soyer olacak....

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA