• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Eş Başkan Neptün Soyer! ERHAN GÜLENÇ

Eş Başkan Neptün Soyer!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.05.2019, 00:00

Bu köşede geçtiğimiz ay bir yazı kaleme almış ve İzmir'de 'eş başkanlık' modeli uygulandığı konuşulan ilçe belediyelerini yazmıştım.
Gaziemir'de CHP'li Başkan Halil Arda'nın eşi Deniz Arda ile Menemen'de CHP'li Başkan Serdar Aksoy'un eşi Dilek Aksoy'un çok etkili oldukları yönündeki kulis bilgilerini aktarmıştım.
Fakat, bu süreçte 'eş başkanlık' konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer'in eline kimsenin su dökemeyeceği görülmeye başlandı.
Seferihisar Belediyesi'nde 10 yıl süren Tunç Soyer döneminde de çok etkin olan Neptün Hanım, Büyükşehir'de de bu etkisini sürdürüyor. Hatta, bırakın 'eş başkanlığı', "Perde arkasındaki asıl başkan Neptün Soyer" iddiasında bulunanları bile işittim.

ŞATO KARARINI VERMİŞ

Bu arada, günlerdir konuşulan Şato Restoran binasının aile lojmanı yapılması kararının arkasında da Neptün Hanım'ın ısrarı olduğu belirtiliyor.
Tunç Soyer'in harika bir manzaraya sahip, 4.5 dönüm bahçesi olan bu binayı lojman yapmaları nedeniyle eleştiri alabilecekleri uyarısında bulunduğu, ancak Neptün Hanım'ın buraya yerleşmekte ısrarcı olduğu ve Tunç Soyer'in 'hayır' diyemediği öne sürülüyor.

'BEN ONA İZİN VERMEM'

Neptün Hanım'ın, Büyükşehir yönetimindeki etkisinin ne yönde devam edeceğini hep birlikte göreceğiz. Ancak, ben burada son olarak dün Neptün Soyer'in Şato Restoran binasını lojmana çevirmeleriyle ilgili verdiği röportajda söylediği şu cümlelere dikkat çekmek istiyorum:
"Tunç Soyer, İzmirlilerin rahatsız olacağı hiçbir şeyi yapmaz. Ben de Tunç Soyer'in yanlış yapmasına veyahut onu mahçup edecek bir şeyi yapmasına ne izin veririm ne de kendim yaparım." Bana, Büyükşehir'in fiili yönetim modelini açığa vuracak kadar iddialı cümleler gibi geldi.
Ne dersiniz?

CHP'DE YOLSUZLUK İHBARININ ÖDÜLÜ!

Yerel seçimler öncesi Yeni Asır olarak CHP'li Buca Belediyesi'nde patlayan 3.1 milyon liralık 'asfalt yolsuzluğu' iddialarını gündeme getirmiştik. Bu iddialarla ilgili Buca Kaymakamlığı tarafından bir belediye başkan yardımcısı, fen işleri müdürü ile birlikte 4 belediye görevlisi hakkında 'soruşturma izni' verilmişti.
Skandal, Murat Marangoz isimli belediye çalışanının asfalt kontrolörü olarak çalıştığı dönemde asfalt yapılmamış yerlere asfalt gönderilmiş gibi ya da bir kamyonluk yere 10 kamyon asfalt istemiş gibi kendisine fiş doldurttukları yönünde ihbarda bulunmasının ardından ortaya çıkmıştı.

İŞTEN KOVULDU

Şimdi öğrendim ki, CHP'li yeni başkan Erhan Kılıç, Marangoz'u ödüllendireceğine, işine son vermiş. Üstelik bu, Marangoz'un sağlık raporuyla istirahatli olduğu bir dönemde yapılmış. Mazeret ise, "tasarruf tedbirleri"... Yani böyle bir skandalı ortaya çıkarmanın ödülü işten çıkarılmak olmuş. Demek ki CHP'nin adaleti, yolsuzluğu yaptığı iddia edilen kişiler kendilerinden olunca böyle işliyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA