• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’li Yücel’in makam arabası skandalı ERHAN GÜLENÇ

CHP’li Yücel’in makam arabası skandalı

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.05.2019, 00:00

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, son günlerdeki açıklamalarıyla sık sık medyanın gündemine geliyor. Yücel, en son Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer'in eşsiz manzaraya sahip tarihi Şato Restoran binasını aile lojmanına çevirmelerini eleştiren İl eski Başkanı Kemal Karataş hakkında disiplin soruşturması başlatılmasıyla ön plana çıktı. İl Yönetim Kurulu, Yücel'in girişimiyle adeta Soyer çiftine 'Şato' eleştirisi yapanlara gözdağı verir gibi böyle bir soruşturma açtı. Yücel ve ekibi ayrıca içlerinde partinin entelektüel kanadından Oktay Gökdemir'in de bulunduğu bazı isimlerle ilgili de partinin tüzel kişiliğine zarar verdikleri gerekçesiyle disiplin soruşturması yürütecek. Ayrıca Çeşme eski Başkanı Faik Tütüncüoğlu ile ilçe örgütünden 4 kişi de tedbirli ve kesin ihraç talebiyle İl Disiplin Kurulu'na sevkedildi.



BELEDİYE KASASINDAN ARAÇ

Peki, toplam 9 kişi hakkında disiplin süreci başlatan Yücel'in kendisi ne kadar yasal ve etik kurallara uyuyor?
Son günlerde partide konuşulan "İl Başkanı Deniz Yücel, uzun süredir kendisine İzmir'deki CHP'li bir belediye tarafından tahsis edilen aracı kullanıyor" şeklindeki iddiayı araştırdım.
Yücel'in kullandığı 35 HM 893 plakalı Renault Fluence marka aracın bir araç kiralama şirketine ait olduğu bilgisine ulaştım ve bu aracı da şirketten kiralayanın CHP'li bir belediye olduğu bilgisini doğrulattım.

HER AÇIDAN SAKINCALI

Birçok isimle ilgili partiye zarar verdikleri için disiplin süreci başlatılmasını sağlayan Yücel, bir kamu kuruluşu olan belediyenin kasasından kiralanan bir aracı makam aracı olarak kullanmakta sakınca görmemiş.
Üstelik Yücel'in 31 Mart seçimleri öncesinde belediye başkan adaylarının belirleme sürecinde kendisine makam aracı tahsis eden belediye başkanının Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılması için Ankara'da kulis yaptığı bile iddia ediliyor.
Bu her açıdan tam bir skandal...
Öte yandan makam aracı şoförünün de belediye personeli olduğu iddiası gündemde. Ayrıca İlçe Başkanlığı'nda çalışan iki personelin de aslında yine CHP'li belediyelerden maaş aldığı öne sürülüyor. Umarım bari bu iddialar doğru değildir ve Yücel, bir an önce makam aracını, ilgili belediyeye iade eder ve kendisine İl Başkanlığı bütçesinden bir araç kiralayıp kullanır.

SOYER, ŞATO İÇİN KARAKOLLUK OLUR MU?

Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, tarihi Şato Restoran binasını aile lojmanı haline getirmelerini kamuoyunun gözünde meşru hale getirebilmek için burada davetler vermeye başladı.
Çiftin ilk daveti ise, geçtiğimiz Cumartesi akşamıydı. Bu etkinlikle ilgili ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Çevre sakinleri etkinlik sırasında çıkan gürültüden rahatsız oldu ve polise şikayette bulundu. Polis de şikayet üzerine Şato'ya geldi. Görevli personel, 'Etkinlik kısa süre sonra bitiyor' dedi, polis de bir süre sonra buradan ayrıldı. Soyer çifti, görüldüğü kadarıyla burada sık sık böyle davetler vermeye devam edecek.
Komşular arasındaki gürültü tartışmalarının karakola uzandığı örnekler çok. İnsan acaba Şato'daki davetlerde çıkan gürültü için de böyle bir durum yaşanır mı diye düşünmeden edemiyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA