• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
O arabayı iade et ve özür dile Deniz Yücel! ERHAN GÜLENÇ

O arabayı iade et ve özür dile Deniz Yücel!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.06.2019, 00:00

İzmir'de yeni göreve gelen CHP'li belediye başkanlarının birçoğu işe şovla başladı. Kimisi makam masası bile kullanmayacağını söylerken kimisi de belediyedeki makam araçlarını kaldırdığını açıkladı. Birçok belediye başkanı, "Belediyemizde artık makam arabası saltanatı olmayacak" diye övünürken CHP İzmir İl Başkanlığı'nda durumun hiç de söylendiği gibi olmadığını gösteren bir skandal patladı. Dün bu köşede dile getirdiğimiz gibi CHP İl Başkanı Deniz Yücel'in makam aracının aslında CHP'li bir belediye tarafından kiralanıp kendisine tahsis edildiği ortaya çıktı.

YÜZBİNLERCE LİRA UÇTU

Yani CHP İl Başkanı'nın uzun süredir kullandığı makam aracının faturası aylardır vatandaşın cebinden ödeniyor. Bu en iyimser tahminle vatandaşın onbinlerce lirasının uçup gitmesi demek. Üstelik, bu aracın şoförünün de aynı belediyenin personeli olduğu ileri sürülüyor. Eğer bu iddia da doğruysa hepimizin cebinden çıkan rakam yüzbinlerce lirayı bulur.
Dün bu yazımız üzerine Deniz Yücel'in bir açıklama yapmasını bekledim. Ancak, çıkıp "Benim makam aracımın parasını partim ödüyor" diyemedi. Diyemez de.
Çünkü, bu yazdığım doğru bilgi.

O PARA İADE EDİLMELİ

Bu skandalın ardından Deniz Yücel'in yapması gereken istifa etmek... Ama koltuğu bırakabileceğine hiç ihtimal vermiyorum.
Ancak, bu aracı bir an önce ilgili belediyeye iade etmesi ve kamuoyundan özür dilemesi şart. CHP'nin de bugüne kadar belediye tarafından bu makam aracı için harcanan parayı belediyeye ödemesi gerekiyor.

İZMİR'DE BİR GARİP FAYTON KARARI

Türkiye'de son günlerde bazı şehirlerde alınan 'faytonları kaldırma' kararları konuşuluyor.
Hayvanseverler İzmir'de de faytonların kaldırılmasını istiyor. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, ilçedeki faytonların faaliyetlerine son vereceklerini açıklamıştı. Biz de bu köşede geçtiğimiz günlerde kaleme aldığımız yazıda İzmir'in tamamında yani Kordon'da da işletilen faytonların kaldırılması ya da tamamen elektrikli hale getirilmesi yönündeki talebimizi dile getirmiştik.

ZATEN YASAK DEĞİL Mİ?

Büyükşehir Belediyesi Encümeni önceki gün bir karar aldı ve kentte çalışma izin belgesi almadan, tescil belgesiz faaliyeti tespit edilen faytonların faaliyetlerinden men edileceklerini açıkladı. Bu karar bana tuhaf geldi. Çünkü, çalışma izin belgesi olmayan ve tescil belgesiz faaliyet gösteren faytonların zaten hiç çalıştırılmaması gerekmiyor mu?
Eğer öyleyse bu kararı almaya ne gerek var?

ELEKTRİKLİ HALE GETİRİLSİN

Bir de açıklamadan bu kararın Büyükşehir Belediyesi'nin Kordon'da kendisinin işlettiği faytonları kapsamadığı anlaşılıyor.
Faytonları kaldırma kararı alan belediyeler bunu hayvan hakları ile ilgili gelen talepleri üzerine aldı. Şimdi, İzmir'de de izinsiz faaliyet gösteren faytonlardaki atlar bu kararla kurtulacak diyelim ya Büyükşehir'in kendi işlettiği faytonlardaki atlar ne olacak? İzin belgeleri olduğu için onlar eziyet çekmiyor mu? Büyükşehir Belediyesi, Kordon'daki tüm faytonları elektrikli hale getirsin ve hayvanların çektiği eziyet bitsin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA