• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Faiz canavarları çıldırıyor ERHAN GÜLENÇ

Faiz canavarları çıldırıyor

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.09.2019, 00:00

Türkiye'yi döviz kurları üzerinden yapılan saldırı ile yıkamadılar. Ekonomimizi kötülümek için üfürmedikleri senaryo kalmayan yabancı finans ve medya kuruluşları ile yerli işbirlikçileri büyük bir hüsrana uğradı. Doların seçimlerden sonra 10 TL'ye tırmanacağını söylediler, tutmadı. S-400 krizi nedeniyle piyasaların çökeceğini iddia ettiler, olmadı. Merkez Bankası üzerinden spekülasyon yaptılar, temennileri gerçekleşmedi. Döviz kurlarında yaşanan düşüşün ardından sığındıkları en büyük kale 'faiz'di. Koca koca finans kuruluşu yöneticileri, ekonomistler ve profesörler, bize "Faiz inerse döviz yükselir" diyerek korku salmaya çalıştı.

ERDOĞAN KARARLI DURDU

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bu güçlü faiz lobisine karşı kararlı durdu. İşte Merkez Bankası, Temmuz'daki 425 baz puanlık faiz indiriminin ardından dün de 325 baz puanlık ikinci bir yüklü faiz indirimini açıkladı. Böylece politika faizine 1.5 ayda 7.5 puanlık balyoz indirilmiş oldu.
İndirimle birlikte borsa fırladı, döviz düştü.
Sıra tüketici ve konut faizlerinin indirilmesine geldi. Yatırımların önü açıldı.

YALANCI ÇOBANLAR TESCİLLENDİ

"Faizler düşerse dolar fırlar" diyenlerin yalancı çoban olduğu da bir kez daha tescillendi. Paradan para kazanan azgın azınlık, şimdi çıldırıyor. Biliyoruz ki, faizle beslenen bu canavarlar, Merkez Bankası faizleri indirdikçe daha çok çıldıracak. Çıldırdıkça da Başkan Erdoğan'a daha çok saldıracaklar. Ancak artık ne yapsalar nafile!

MİLLET İTTİFAKI İZMİR'DE İLK KEZ ÇATIRDADI

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi bu ayki toplantılarında sert tartışmalara sahne oluyor. İzmir Turizm Tanıtma Vakfı'na 8.9 milyon lira kaynak aktarılmasıyla ilgili önergeye AK Parti sert muhalefet etti.

PKK OLAYI ORTAKLARI AYIRDI

Türkiye çapında konuşulan bir diğer tartışma ise, AK Partili Meclis Üyesi Erhan Çalışkan'ın "İzmir'de geçtiğimiz günlerde meydana gelen yangını üstlenen PKK'nın Meclis kararıyla kınanması" yönündeki önergesi oldu. CHP'nin oylarıyla bu önerge reddedildi. Bu arada İzmir'de siyasetle ilgili çok kritik bir gelişme yaşandı. İyi Parti (İP), Büyükşehir Meclisi'nde alınan kararlarda 'Millet İttifakı'ndaki ortağı CHP ile ilk kez ters düştü. İP de Çalışkan'ın önergesinin kabul edilmesi yönünde oy verdi. Bu çatlak ileride büyür mü göreceğiz?

KILIÇDAROĞLU, ÖZKAN'A 'DUR' DEMEYECEK Mİ?

Bugünkü manşetimizde yine çarpıcı bir haberimiz var. Kontrolündeki Güneşim Medya, KRT TV ve ANKA Haber Ajansı'nı belediyelerden finanse eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'ın şimdi de belediyelere ilçelerindeki asansörlerin muayenesi için firma adı empoze etmeye başladığı ortaya çıktı. Özkan'ın yanına aldığı bir asansör firması yetkilisiyle İzmir'deki belediye başkanlarını tek tek dolaştığını çok emin kaynaklardan doğrulattım. Bir Genel Başkan Yardımcısı, işi bu noktaya vardırır mı?
Yalnız, belediye başkanların bu girişimi genel merkeze bildirdiklerini de öğrendim.
Bunca skandala rağmen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Özkan'a 'dur' demeyecek mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA