• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kardeşinizin kariyeri İzmir’in kaderinden önemli mi Başkan? ERHAN GÜLENÇ

Kardeşinizin kariyeri İzmir’in kaderinden önemli mi Başkan?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.09.2019, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, kardeşi Onur Soyer'i Genel Sekreter, danışmanı Güven Eken'i de müdür yaptırdığı İzmir Turizm Tanıtma Vakfı'na (İZTAV) belediye bütçesinden 8.9 milyon lira aktarmak istemesi olay oldu. Yeni Asır'ın özel haber olarak Pazartesi günkü manşetine taşıdığı bu adım, Büyükşehir Meclis toplantısında sert tartışmalara neden oldu.
AK Partili üyeler, yapılan bu 'kardeş' operasyonunun ardından İhale Kanunu kapsamındaki belediyenin bütçesinden, hizmet alımlarını düzenleyen mevzuatı bile olmayan bir vakfa böyle büyük bir paranın aktarılmasına yönelik itirazlarını dile getirdi.

NUH DEDİ PEYGAMBER DEMEDİ

Açıkçası bu eleştiriler üzerine Soyer'in "Benim derdim, kardeşim değil. Burada önemli olan İzmir'in tanıtımı. Eğer kardeşimin bu işin içinde olması bir sorun olarak görülüyorsa kendisini başka bir alanda değerlendiririm. Yeter ki, İzmir'in önünü açacağını düşündüğümüz bu işi oybirliğiyle geçirelim. Bu paranın nasıl harcanacağının şeffaf bir şekilde denetimi için de gerekli formülü bulup uygulayalım" diyeceğini düşündüm. Ama nerede! 'Nuh' dedi 'peygamber' demedi. Adeta köpürdü.
Kendisini ilk defa bu kadar sinirli gördüm.
Nedir bu ısrar anlayamadım?

NEDEN KARDEŞİNİZİ SEÇTİNİZ?

Soyer, hem bunun 'İzmir'in kaderinde en önemli kararlarından biri' olduğunu söylüyor hem de önerge için Meclis'te istediği 'oybirliğini' getirecek adımları atmıyor.
Sayın Başkan!
Madem bu adım İzmir'in kaderi, o zaman niye İzmir'in kader projesinin tam ortasına 'kardeşinizi' koyuyorsunuz?
Neden daha profesyonel, bu alanda kendini ispatlamış, uluslararası kariyeri olan birini tercih etmiyorsunuz?
Hadi kardeşinizi tercih ettiniz diyelim, neden gelen tepkilerin kent için böylesine önemli olan bir projeye zarar vereceğini söylemenize rağmen bundan vazgeçmiyorsunuz?
Kardeşinizin birlikte işlettiğiniz turizm tesisinin dışında uluslararası tanıtım konusunda ne gibi bir birikimi ve kariyeri var? Açıklayın da öğrenelim. Dediğiniz gibi ortada 'İzmir'in kaderi' varsa, kardeşinizin kariyeri ve 'gönüllü' hizmet isteği İzmir'in kaderinden daha mı önemli?

HER AY PKK ÖNERGESİ!

Büyükşehir Meclisi'nde AK Partili üye Erhan Çalışkan'ın orman yangınlarını üstlenen PKK'nın kınanmasına yönelik verdiği önerge CHP'nin oylarıyla reddedildi. Atatürk'ün çizgisinden uzaklaştırılıp HDP'yle bu kadar içli dışlı hale getirilen CHP'nin, böyle bir adım atması zaten beklenemezdi.
Aslında mesele sadece 'kınama' olsaydı belki göstermelik bir şekilde 'kınıyoruz' deyip geçebilirlerdi ama bu önergede PKK'nın şehit ettiği İzmirli polis, asker, öğretmen ve tüm kamu görevlileri ile sivil vatandaşların ailelerine yardım edilmesi ve çocuklarının okutulması de yer alıyordu.
İşte bunu yaptıklarında HDP'yle ittifakları bozulurdu. Başkan Soyer hem bu kararı alıp hem de önümüzdeki günlerde yapmaya hazırlandığı gibi Diyarbakır'a gidemezdi. O yüzden kınayamadılar.
Önergesi reddedilen Çalışkan ile görüştüm.
Bundan sonra her ay yapılacak Meclis toplantılarına bu önergeyi getireceğini ve bu şekilde oylanmasını sağlayacağını söyledi. Benden haber vermesi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA