• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
7.5 milyar liralık şirkette yeni başkan kim olacak? ERHAN GÜLENÇ

7.5 milyar liralık şirkette yeni başkan kim olacak?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.11.2021, 00:00

Yaşar Holding, Pınar, DYO ve değişik markalarıyla bugün İzmir ekonomisinin temel taşlarından biri olmayı sürdürüyor. Bugün 96 yaşında olan duayen işadamı Selçuk Yaşar, birçok iş adamının aksine holdingin merkezini İstanbul'a taşımamakta ısrar etti ve İzmir'de kaldı. Selçuk Yaşar, 2004 yılında holding yönetimini çocuklarına bıraktı. O tarihten bu yana Feyhan Yaşar, İdil Yiğitbaşı ve Selim Yaşar, holdingin yönetim kurulu başkanlığını dönüşümlü olarak yürüttü. En son başkanlığı yürüten Selim Yaşar, geçtiğimiz 5 Eylül'de yakalandığı hastalık sonucu Dubai'de vefat etti.

YANGINDAN MAL KAÇIRILMIYOR
Ekonomi kulislerinde, 7 bin 500 çalışanı olan ve 2020'de 7.5 milyar liralık bir ciro rakamı yakalayan holdingde yeni yönetim kurulu başkanının kim olacağı konuşuluyor.
Feyhan Yaşar ve İdil Yiğitbaşı halen holding başkanvekilliği görevini yürütüyorlar.
Aile, Selim Yaşar'ın anısına saygı duyarak 2.5 aydır yönetim kurulu başkan seçimi yapmadı. Selim Yaşar'ın yerine 11 Kasım'da yönetim kurulu üyeliğine holdingin finans başkanı (CFO) Hakkı Hikmet Altan atandı o kadar. Holdingin olağan genel kurul toplantısı önümüzdeki Nisan ayında yapılacak. Görüştüğüm kaynaklar holdingin yeni yönetim kurulu başkanını belirlemek için o tarihin de beklenebileceğini, ancak yılbaşında da bu adımın atılabileceğini kaydetti.
Bakalım holding yeni başkanı Feyhan Yaşar mı İdil Yiğitbaşı mı olacak, ya da aile bu göreve profesyonel bir ismimi getirecek?

FETÖ'DEN CEZA ALAN KÜÇÜKBAY'DAN YENİ FABRİKA!
Eli kanlı silahlı terör örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminden sonra açılan 'Babalar Davası' çerçevesinde tutuklanan ve silahlı örgüt üyeliğinden hapis cezasına çarptırılan İzmirli iş adamları Ahmet Küçükbay ve Abdullah Kavuk'tan tahliye olduklarından bu yana ses çıkmıyordu. Ancak yeni bir bilgi edindim. Son dönemde sıvı yağ fiyatlarındaki artış Orkide yağlarının sahibi Küçükbay'a çok çok yaramış!

KEMALPAŞA AKALAN'A KURACAK
Mahkemenin FETÖ üyeliği suçundan 5.5 yıl hapis cezasına çarptırdığı Küçükbay, Bornova'daki tesislerine ek olarak Kemalpaşa'da yeni bir bitkisel yağ üretim tesisi kurmaya karar vermiş.
Tesis, Kemalpaşa'daki Akalan Mahallesi'nde Küçükbay'a ait 80 bin metrekare alana kurulu yağ depolarının bulunduğu bölgede inşa edilecek. 50 bin 319 metrakerelik alanda hayata geçirilecek "Bitkisel Yağ Entegre Üretim Tesisi Kapasite Artışı" projesi kapsamında ÇED yönetmeliği çerçevesinde bugün köy kahvesinde halkın katılımı toplantısı da yapılacak. Bakalım FETÖ'cülükten hapis cezası alan iş adamının bundan sonraki iş serüveni nereye doğru gidecek!

EKREM DEMİRTAŞ YENİDEN SAHNEDE
İzmir Ticaret Odası Başkanlığı'ndan ayrıldıktan sonra kendini ticari işlerine veren Ekrem Demirtaş'ın son dönemde yeniden sahneye çıkması kent iş dünyasında konuşulan konulardan biri. En son bir gazeteye geniş bir röportaj veren Demirtaş, sosyal medyada da görünür olmaya başladı. Daha doğrusu sosyal medyada hesap açtı. Bazı arkadaşlarım Demirtaş'ın sosyal medya hesabından kendisini eklediğini anlattı. Kasım 2022'de yapılacak oda seçimleri öncesi Demirtaş'ın yeniden sahneye çıkması oldukça manidar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA