• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yeğenlere iş Soyer’den, destek Kırkpınar’dan ERHAN GÜLENÇ

Yeğenlere iş Soyer’den, destek Kırkpınar’dan

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.11.2021, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, Halkapınar'daki 113 yıllık Meslek Fabrikası binasını İstanbullu Adıgüzel Vakfı'na tarım yüksek okulu kuracağı bahanesiyle vermekte ısrar ediyor. Ancak bu yanlış girişimini İzmirlilere izah etmekte doğal olarak zorlanıyor.
Çünkü vakfın Ataşehir'de faaliyette olan meslek yüksek okulunda yönetici olan 3 isim Soyer'in Cittaslow çalışmalarından arkadaşları çıktı. İzmir Ticaret Odası ve Ege Bölgesi Sanayi Odası da bu binayı meslek yüksek okulu yapmak için kendisinden isterken Soyer'in İstanbullu vakıfta ısrar etmesi kafalarda soru işaretleri oluşturuyor.

OKULLAR DA DIŞARIDANMIŞ
İşte Soyer'e bu kritik süreçte "manidar" bir destek geldi. Desteği veren isim, İyi Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar...
Bir TV programına katılan Kırkpınar, "İzmir'deki üniversitelere, özel okullara bir bakın, hangisi İzmir sermayesi, yüzde 70 oranındakiler İzmir dışı sermaye. Biz yabancı sermayeyi bu ülkeye beklerken İzmir ve İzmir dışı sermaye diye genelleme yapmak doğru değil" diyerek Soyer'in burayı İstanbullu vakfa vermesini meşrulaştırmaya çalıştı. Şimdi "Ne var bunda? İyi Parti CHP'nin Millet İttifakı ortağı" diyebilirsiniz... Verir vermesine ama ortada çok dikkat çekici bir durum var.
Sayın Kırkpınar, hiç kusura bakmasın o durumu burada İzmirlilere anlatacağım...

GRUP BAŞKANVEKİLLERİ KARŞI
Bakın... İyi Parti geçtiğimiz ayki belediye meclis toplantısında Büyükşehir Belediyesi'nin bu binayı bu şekilde İstanbullu bir vakfa vermeye çalışmasına karşı çıkmıştı.
İyi Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç, AK Parti kanadından gelen etkili muhalefetin ardından "Meslek fabrikasını bu vakfa bu şekilde verirsek hepimize zimmet çıkar. Yargılanırız" demişti. Sevinç'in bu sözleri üzerine Soyer iyice köşeye sıkışmış ve önergesini komisyonlara geri çekmek zorunda kalmıştı. Soyer, şimdi vakıfla imzalamak üzere yeni bir protokol metni hazırlattı ve tahsis konusunu yeniden Meclis'e getirmek için çalışma başlattı.

YAKINLARINI DA YERLEŞTİRDİ
İşte böyle kritik bir süreçte Soyer'e destek atan Kırkpınar'ın çok ilginç bir özelliği bulunuyor. O da şu: Kırkpınar 3 yeğeni başta olmak üzere partide birçok ilçe başkanının eş ve yakınını Büyükşehir'de işe yerleştirdi. Hatta Kırkpınar'ın şoförünün eşi ve eski sekreterinin bile belediyede maaşa bağlandığı ifade edildi. Biz bunu Yeni Asır olarak geçtiğimiz günlerde manşetten İzmir gündemine getirdik. Haberimiz yankı uyandırdı. Kim ne derse desin Soyer'in yaptığı bu "iş kıyağı" ortadayken verilen bu destek "manidar" bulunur. İster istemez, "Yeğenlere iş Soyer'den destek Kırkpınar'dan" denilir...
Siyasetçi böyle ilişkilere girdiği zaman kendini de bağlar... Eğer yeğenlerinizi belediyede işe yerleştirmişseniz, İzmir kamuoyunda tepki çeken bu girişime karşı çıkıp belediye başkanını eleştiremezsiniz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA