• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Büyük skandal! İzmir’de ‘çetnik’ meydan okuması ERHAN GÜLENÇ

Büyük skandal! İzmir’de ‘çetnik’ meydan okuması

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.12.2021, 00:00

Başkan Tunç Soyer yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi ne yapıyor ediyor bir şekilde hassasiyetlerimizle oynamayı başarıyor! Biliyorsunuz Soyer, daha önce düzenlediği Mizah Festivali'ne Türkiye ve İslam düşmanı karikatüristleri davet etmişti. Biz Yeni Asır olarak skandalı deşifre edince bu etkinliği iptal etmek zorunda kalmıştı. Zaten Soyer'in belediyede çok sayıda terör sempatizanı istihdam ettiğini biliyoruz.

Öte yandan Soyer'in İzmir bayrağı, parası, eyaleti gibi sözleri de kamuoyundan büyük tepki gördü. Ayrıca milli davamız Kıbrıs sorunu konusundaki skandal çıkışı da...

BALKAN FESTİVALİ'NDE ŞOK
Şimdi elime belediyenin geçtiğimiz Eylül sonu ve Ekim başında düzenlediği Balkanlılar Halk Dansları ve Kültürü Festivali'nde İzmir'de çekilmiş bir fotoğraf ulaştı. Fotoğrafta, Sırbistan'dan gelen bir halk oyunu ekibine mensup gençler, Sırp faşist ve katliamcılarının kullandığı 'çetnik' işareti yapıyor. Fotoğraf karesinde Balkan Birliği Vakfı Genel Sekreteri Özkan Sucuoğlu da ön sırada yer alıyor. Bu, aynı zamanda Bosna Hersek Savaşı'nda Srebrenitsa ve birçok katliamı yapan Sırp askerlerinin yaptığı işaretti.

"BU BİR SAVAŞ İŞARETİDİR"
Fotoğraf İzmir'de yaşayan Boşnaklar arasında büyük infial yaratmış durumda. İzmir Boşnaklar Derneği Başkanı Hamza Yavuz, burada sorumluluğun etkinliği düzenleyen ve bu işareti yapanları festivale davet eden belediyede olduğunu söyledi. Bu işareti yapanların İzmir'deki masraflarını belediyenin İzmirlilerin vergisiyle karşıladığına dikkat çeken Yavuz, "Bu fotoğrafla yüreğimiz yeniden paramparça oldu. Yaralandık. Bu savaş işaretidir. İzmir'de yapılmış bir meydan okumadır. Bizim vergilerimizle ağırlanan bu gruplar gelip bize burada meydan okuyamaz" diye konuştu.

"AÇIKLAMA BEKLİYORUZ"
Başkan Tunç Soyer'i aradıklarını ve özel kalemi ile görüştüklerini anlatan Yavuz, "Başkan Soyer'den bu fotoğrafla ilgili bir açıklama bekliyoruz. Burada Vakıf Genel Sekreteri Sucuoğlu, işaretin yapıldığından haberi olmadığını söylüyor. Onun suçu yoktur. Bu skandalın sorumlusu, organizasyonun sahibi belediyedir" dedi.

"UYARDIK AMA DİNLETEMEDİK"
Festival öncesi davet edilecek bu tür düşman tavrı gösteren grupların çağırılmaması konusunda uyarılarda bulunduklarını ifade eden Yavuz, "Ancak daha sonra bizimle tüm irtibatı kestiler. Oluşturulan whatsapp grubunda yazı yazmamız bile engellendi. Sonra da işte böyle kimin nereden bulduğu belli olmayan grupların bu işaretiyle karşılaştık" diye konuştu. Başkan Tunç Soyer, artık İzmirlilerin hassasiyeti ve sinir uçularıyla oynamaya bir son vermek durumunda.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA