• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kılıçdaroğlu asıl dertlerini itiraf etti ERHAN GÜLENÇ

Kılıçdaroğlu asıl dertlerini itiraf etti

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.12.2021, 00:00

Türkiye ekonomik anlamda büyük bir savaşın içinden geçiyor. Saflar da netleşiyor. Bir dönem ülkeyi istedikleri gibi yöneten para babalarının buluştuğu Türkiye Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), 19 yıl öncede kalan o günlere hasretini dindiremiyor olmalı ki, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun siparişiyle sert bir açıklama yaptı.
Öte yandan Kılıçdaroğlu da "Sandık geldiği andan itibaren döviz düşer" diyerek amacın 'ekonomik' değil 'siyasi' olduğunu itiraf etti. Tek dertleri var, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek. Tüm kuşatma bunun için yapılıyor. Çünkü Erdoğan, dünyayı yönetenlerin sözlerini dinlemiyor.

EN BÜYÜK HATALARI DA BU
CHP lideri Kılıçdaroğlu ve TÜSİAD gibi odaklar da punduna getirip ülkeyi seçime götürmek istiyorlar. Ancak, daha önce girdiği tüm seçimleri kazanan Erdoğan'ı seçimle devirebileceklerini zannetmelerinin ise, en büyük hataları olduğunun farkında bile değiller. Türkiye, daha önce nice badirelerden geçti. 15 Temmuz hain darbe girişimini bile tankların üzerine çıkarak durduran bir toplumuz.
Türkiye, bu dönemi de atlatacak, üretim ekonomisine sahip olmayı başaracak.
Kocadon, Bodrum'da CHP'nin kabusu haline gelir mi?
İzmir'den bir grup gazeteciyle geçtiğimiz günlerde Bodrum'daydık.
Bodrum deyince ilk akla gelen isimlerden biri de şüphesiz ilçede uzun yıllar belediye başkanlığı yapan Mehmet Kocadon...
Kendisiyle bir süre sohbet ettik.
Kocadon, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği tüm sözlere rağmen son anda Bodrum için yeniden aday yapılmamıştı.
Büyük hayal kırıklığı yaşayan Kocadon, CHP'den isitfa etmiş ve "Bu hem Kılıçdaroğlu'na hem de CHP'ye yakışmadı.
Bana türlü oyunlar oynandı.
Kılıçdaroğlu'na güvenim kalmadı.
Kırgın ve üzgünüm" demişti.

KOVİD-19'U YENDİ
Kocadon'un hem yerel hem de genel siyasetle hala çok yakından ilgilendiğini gördük. Bize anılarını kitap haline getirmeyi düşündüğünden bahsederken geçtiğimiz aylarda geçirdiği ve uzun süre yoğun bakımda entübe bir şekilde kalmasına neden Kovid-19 hastalığıyla mücadelesini anlattı. Ünlü işadamı Rahmi Koç bile Kocadon için seferber olmuş ve kendisini İstanbul'a Amerikan Hastanesi'ne götürmek istemiş ancak doktorlar Kocadon'un uçuş yapmasına izin vermemiş.
Hastalığı henüz Türkiye'de aşılanma başlamadığı dönemde geçirdiğini anlatan Kocadon, herkesin aşı olması gerektiğine dikkat çekti. Bu arada tedavi gördüğü hastanenin yapılmasında belediye başkanı olarak kendisinin de emeği olduğunu ve o hastanenin bugün kendi hayatını kurtardığını anlattı. Şu an ailesiyle açtığı müze otelle yakından ilgilenen Kocadon, yeniden aktif siyasete döner mi bilmiyorum ancak dönerse kendisini son anda 'satan' CHP'nin ilçede kabusu olacağı kesin...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA