• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de Soyer krizi... Kayseri’ye gitmedi ERHAN GÜLENÇ

CHP’de Soyer krizi... Kayseri’ye gitmedi

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.12.2021, 00:00

CHP, belediye başkanlarını Kayseri'de üç gün süren çalıştayda buluşturdu. İzmir'den önümüzdeki seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak istediği bilinen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur başta olmak üzere çok sayıda ilçe belediye başkanı soluğu Kayseri'de aldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra parti içinde Cumhurbaşkanı adaylığı mücadelesi veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da oradaydı. Hatta İzmirli başkanların İmamoğlu ve Yavaş'la birlikte çekilen fotoğrafları basına yansıdı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da Kılıçdaroğlu'nun hemen yanındaydı.

GÖZLER O'NU ARADI AMA...
Ancak 3 günlük etkinlikte dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı. Gözler, kendisinin "belediye başkanı olmak için yaratıldığını" söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i aradı ama bulamadı... Çünkü Soyer, Kayseri'ye gitmedi. Tunç Başkan, Cuma günü İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası'yla birlikte Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirdikleri etkinlikteydi. Cumartesi günü de Güzelyalı ve Balçova'da su baskınlarına karşı yürütülen projeleri yerinde incelediği açıklandı. Yani Kayseri'ye gitmesine engel olabilecek önemde bir programı da yoktu. Kılıçdaroğlu'nun daha birkaç gün önceki Mersin mitingine koşa koşa giden, iklim krizini konuşmak için İskoçya'ya çıkarma yapan, binlerce kilometrelik uçak yolculuklarıyla dünyayı gezmeyi çok sevdiği bilinen Soyer'in Kayseri'ye gitmemesi kafalarda soru işaretleri oluşturdu ve kulisleri hareketlendirdi.

ÖZUSLU: KENDİSİNE SORUN
Başkan Soyer'i aradım ancak kendisiyle ilgili gerçekleri yazdığımız için artık telefonlarımı açmıyor. Ben de Başkanvekili Mustafa Özuslu'yu aradım ve bunun sebebini bilip bilmediğini sordum. "Bu konuda size söyleyebileceğim bir şey yok. Tunç Bey'i arayıp kendisine sorar mısınız?" dedi. Kulislerde Soyer'in katılmama nedeninin ne olduğuyla ilgili birçok senaryo konuşuluyor.
"Başarısız icraatları nedeniyle CHP artık Soyer'i gözden çıkardı" diyen de var, "Soyer yeterli destek göremediği için partisini kafasında bitirdi.
O yüzden gitmedi" diyen de...

BU HAREKET CHP'DE BİR KRİZDİR
"Tunç Başkan, yıldız olmayı sever.
Oraya gidip Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş'ın gölgesinde kalmak istememiştir" diyenler de bulunuyor.
Bahanesi ne olursa olsun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın partisinin böyle önem verdiği bir toplantıya hem de doğru düzgün hiçbir programı veya sağlık açısından bir rahatsızlığı olmamasına rağmen katılmaması CHP için bir krizdir, üzerinde durulması gereken bir sorundur.
Yerel seçimler yaklaştıkça İzmir siyasetinde de önemli gelişmeler olacak gibi duruyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA