• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İyi Parti’de Kılıçdaroğlu için şok çıkış ERHAN GÜLENÇ

İyi Parti’de Kılıçdaroğlu için şok çıkış

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.03.2023, 00:00

Millet İttifakı'nı oluşturan 6'lı Masa geçtiğimiz günlerde dağıldı, ardından tekrar toplandı. 5 lider tarafından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun isminin Cumhurbaşkanı adayı olarak dayatılmasıyla adeta masadan dışarı itilen İyi Parti lideri Meral Akşener, iki gün sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı yardımcısı yapılması şartının kabul edilmesiyle masaya döndü. Ancak bu dönüşünün çok da gönüllü olmadığı ve buna adeta zorlandığı her halinden belliydi.
İşte durum böyleyken İyi Partililer, Cumhurbaşkanlığı seçiminde gizli bölmeye girdiklerinde Kılıçdaroğlu'na gönül rahatlığıyla oy verebilecek mi?
Açıkçası, konuştuğum İyi Partililer arasında oylarını Kılıçdaroğlu'na vermeyi pek düşünmediğini ya da ailesine bu yönde baskı yapamayacağını söyleyenler var.

KARAKAŞ İZMİR'E GELDİ
Peki İyi Parti Genel Merkezi teşkilatlara bu konuda nasıl bir yönlendirme yapıyor?
Akşener'in Teşkilatlardan Sorumlu Danışmanı olan ve İzmir İl Kongresi'nde Sinan Bezircioğlu'nun il başkanı seçilmesinde önemli rol oynayan Ömer Karakaş dün İzmir'deydi. Karakaş, il yönetimiyle 3 saatlik bir toplantı yaptı. Ardından ilçe başkanlarıyla görüştü. Karakaş'ın İyi Partililerin Kılıçdaroğlu'na gönül rahatlığıyla oy verip vermeyeceği ile ilgili çok önemli sözler söylediği kulağımıza geldi.
Aktarıldığına göre Karakaş, "Biz CHP'nin ortağı değiliz. Sadece Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleme sözü verdik.
Seçime kendi listelerimizle gireceğiz. Kendi adaylarımızın milletvekili seçilmesiyle uğraşacağız. Çalışmalarımız bu yönde olacak" dedi.

'VİCDANINIZ NE DİYORSA O'
Karakaş'ın bunun ardından da çok konuşulacak bir şekilde "Biz kimsenin iradesine sandıkta ipotek de koymayız, koyamayız.
Herkes vicdanıyla hareket edecek.
Siz sandık başına gittiğinizde vicdanınız eğer başka bir Cumhurbaşkanı adayına oy vermenizi söylüyorsa bu sizin bileceğiniz bir iş. Herkes vicdanıyla karar verecek" dediği öne sürülüyor. Kaynaklarımızın bize aktardıkları bunlar. Biliyorum bu yazdıklarımız CHP cephesinnde kıyamet koparabilir ve İyi Parti cephesinden yalanlama açıklamaları gelebilir. Ancak 60 kişinin olduğu bir toplantıda söylendiği belirtilen bu sözler de nasıl yalanlanabilir ki!

DEPREMZEDE SPORCUYA AYIP

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'ndeki tuhaf işler bitmiyor.
Şimdi de Hatay'da büyük depremi yaşayan ve enkaz altında kalan İzmirli hentbolcu Gökhan Şanlı'yla ilgili skandal bir uygulama yapıldığı bilgisi bize ulaştı.
35 yaşındaki kaleci, 7 yıl formasını giydiği İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulubü'nden 2023 Ocak ayında Özel Vefakent Hatay BŞB'ye transfer olmuştu.
Bu kulübün depremin ardından sportif faaliyetlerini askıya almasının ardından Şanlı da eski kulübünün kapısını çaldı.
İzmir kulübünde 2021'de Türkiye Kupası'nı kaldırma mutluluğu yaşanan Şanlı, görüştüğü Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Sportif Direktörü Saffet Türksoyuer'den "Hayır" yanıtı alınca şok oldu. Şanlı, aldığı bu cevabın ardından soluğu Büyükşehir Belediyesi'nde aldı ve bazı bürokratlarla görüştü. Bir yöneticinin, Türksoyuer'i telefonla arayıp "Hem İzmirli, hem de deprem yaşamış eski sporcumuza nasıl böyle dersin. Yönetime sordun mu?
Kendi kafana göre mi hareket ediyorsun?" diyerek çıkıştığı ve bunun ardından Şanlı'nın transferinin gerçekleştiği belirtiliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA