• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Nerede kaldı sizin ‘eşit işe eşit ücret’ sözünüz? ERHAN GÜLENÇ

Nerede kaldı sizin ‘eşit işe eşit ücret’ sözünüz?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.03.2023, 00:00
İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının sorunlarını gündeme getirdiğimiz yazılarımızın büyük yankı uyandırdığını belirtmiştik. Bugün de sıra İZDOĞA şirketi bünyesindeki öğretmenlerde...
Başkan Tunç Soyer "Eşit işe eşit ücret" deyip duruyor ve "Bunu bitireceğiz" diyor ya... İşte bizi arayıp sesleri olmamızı isteyen İZDOĞA bünyesindeki öğretmenler hiç de öyle demiyor! Çünkü 150 civarı öğretmen belediyenin diğer şirketleri bünyesindeki öğretmenlerden çok daha düşük ücret alıyorlar.

"HİÇBİR SOSYAL HAKKIMIZ YOK"
Örneğin, İZDOĞA bünyesindeki öğretmenler, Meslek Fabrikası veya Çocuk Belediyesi'nde görevli İZELMAN kadrolu bir öğretmen 15 bin lira civarında maaş alırken aynı yerde aynı dersi veren kendilerine ise, asgari ücretin sadece 100- 200 lira fazlasının verildiğini söylüyor.
Bize ulaşan İZDOĞA öğretmenleri "Bizim yemek ve yol parası dışında hiçbir ek gelirimiz yok. Ancak diğer çalışanlar fazla mesai, ikramiye gibi haklardan yararlanıyor.
Regl izinleri oluyor. Ancak bunların hiçbiri bize sağlanmıyor. 'Siz kapsam dışısınız' diyerek sendikal hak da vermiyorlar. Biz üvey evlat mıyız? Erhan Bey, lütfen bizim sesimizi de duyurum" dedi.
Evet Tunç Başkan!
Bu tablodan da anlıyoruz ki, sizin "Eşit işe farklı maaş dönemi bitiyor" söyleminiz de her açıklamanız gibi tribünlere yönelikmiş.

Bu kafayla dönüşüm olmaz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 11 ilimizi vuran 6 Şubat depremlerinin ardından sözde akıllanmıştı! Başkan Tunç Soyer, kentsel dönüşümlere hız vereceklerini söylemiş ve önümüzdeki yıldan itibaren bütçelerinin yüzde 10'unu kenti afetlere daha dirençli hale getirmek için ayıracaklarını söylemişti. Ancak "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" sözünde olduğu gibi yaptıkları işlere bakınca bu zihniyetin İzmir'de kentsel dönüşüm falan yapamayacağını görüyorsunuz.

DUVAR BOYAMA İHALESİNE ÇIKTI
Çünkü, akılları fikirleri konserde, makyajda... Büyükşehir Belediyesi'nde daha 6 Şubat depreminin üzerinden bir gün geçmişken milyonlarca liralık konser anlaşması yaptığını Yeni Asır olarak manşetten duyurmuştuk. Belediye en son İzmir duvar resimleri-3D boyama ve graffiti uygulamaları hizmet alımı' adı altında ihaleye çıkmış. İhaleyi İzmirli Tegem Temizlik isimli firma 2 milyon 588 bin lira teklifle kazanmış.
Yahu binalar sağlam olmadıktan sonra duvarlarını çeşit çeşit figürlerle boyasanız ne olur boyamasanız ne olur?



Özkan'ın Kordon turu
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ve Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Orkun Kalonya, dün Kordon'da gezerken objektiflere takıldı.
Bize de bu fotoğraf dakikalar içinde gönderildi. Özkan geçtiğimiz seçimde bir ara İstanbul'dan aday yapılmaya çalışıldı ancak tekrar İzmir'e dönmeyi başardı.
Bakalım bu seçimde ne olacak?
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI