• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hapiste yat ve milletvekili ol ERKİN USMAN

Hapiste yat ve milletvekili ol

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.04.2015, 00:00
Yer, CHP İzmir İl Başkanlığı.
Geçtiğimiz hafta sonu CHP'nin İzmir birinci ve ikinci bölge milletvekili adaylarının bir araya geldiği toplantıydı bu.
Ve kendisini İzmir'de 'fazla gören' bir aday mikrofonu eline geçirdi ve
seçim masraflarına katkı payı tartışılırken, "Burada kimse beni taşımıyor. Taşıyıcı olan benim. Zaten ulusal gazete ve televizyonlar da sürekli beni programlarına davet ediyorlar. Oralara çıkıyoruz, yayınlara katılıyoruz" dedi.
İzmirlilere tepeden bakan, bu efeler kentinin insanlarını hor gören bu prototip siyasetçi Tuncay Özkan'dan başkası değildi.
Adam, kendini herkesten üstün gören bir megalomani anaforu içindeydi ve boyuna sallıyordu:
"Ben kendi tanıtımımı yaparım. Zaten beni herkes tanıyor. Kimseye para mara vermem."
***
O toplantıda kimse bu 'tepeden bakış' gösterisi karşısında:
"N'oluyoruz..." demedi.
"Hapiste yatmanın bedeli milletvekilliği mi?" diye sormadı, soramadı.
Kimse ortaya çıkıp:
"Tuncay efendi, kendine gel... Şu İzmir çukurunda ellerine su dökemeyeceğin binlerece gazeteci ter döktü, yine binlerce politikacı geçti. Ama senin gibi tafra satanı görmedik. Haddini bil. Kimselere caka satma. Çek arabanı buradan..." diyemedi.

kentten
Karşıyaka'da bu vefa günü kaçırılmaz!..
Karşıyaka Lisesi Eğitim Vakfı'nın (İKLEV) 2000 yılından bu yana öğretmenleri ve mezunları adına düzenlediği 'VEFA GÜNÜ'nün bu yılki konukları Karşıyaka Lisesi 1949 mezunu, Türkiye Parazitoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özcel ile 1955 mezunu İTÜ Mühendislik Fakültesi eski dekan yardımcılarından Prof. Dr. Mustafa Savcı.
Ayrıca Karşıyaka Ortaokulu Kurucu Müdürü Talat Sürenkök, ölümünün elli birinci yılında bu vefa gününde anılacak. İlk kez ulaşılan kaynaklardan bu yurtsever eğitimci, yeni nesillere tanıtılacak.
Karşıyaka Lisesi'nde yirmi bir yıl matematik öğretmenliği yaptıktan sonra emekli olan, sevilen matematik öğretmeni Gülsen Erten, öğrencileriyle yeniden bir araya gelecek bu özel günde.
İKLEV Başkanı Pınar Yurdun, çok büyük bir aile olan tarihi Karşıyaka Lisesi mezunlarını ve Karşıyakalıları 30 Nisan 2015 tarihinde saat 14.00'te başlayacak 'VEFA GÜNÜ' için Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezi'ne davet ediyor.

hayattan
Kitap okuyanlara çay yarı yarıya!
İzmir, Manisa, Balıkesir, Bolu ve Tokat'ın köylerinde bugüne değin 35 kütüphane açan ana-oğul Şeyhoğlular, bu kez Karşıyaka'da Bahriye Üçok Bulvarı'ndaki Sahte Okey Oyun Salonu'nda kitaplık açtılar.
400 civarında kitabın yer aldığı kitaplık açılışına Karşıyaka Belediyesi Basın Danışmanı Sedat Sözer, şair Asım Gönen, Karşı Sanat Merkezi yöneticileri, ünlü Levent Mobilya (Levent Çevik) eğitimciler ve kitapseverler katıldı.
***
İşletmeci Yasin Ergönültaş açılışta şöyle dedi: "Burası oyun ve dinlenme mekanı.. İstiyoruz ki müşterilerimiz oyunlarını oynasınlar, çaylarını içsinler ama öte yandan da kitap ve dergilerimizi okusunlar. Biliyoruz ki kitap, aklın ilacıdır. Düşünen, okuyan ve güzel konuşan insanlarla birlikte yaşamanın hazzını tatmak için kitap okunması için elimizden geleni yapacağız. İşletmemizde kitap okuyanlara çayı yüzde elli indirimli veriyoruz.
İşletmemiz sadece erkeklere hizmet vermiyor. Bayan müşterilerimizi aileden biri sayıyoruz ve gece istekte bulunmaları halinde özel araçlarla evlerine gönderiyoruz. Her şey insan için!"
Şair Asım Gönen ve Karşı Sanat Merkezi yöneticileri de kahvede şiir dinletileri düzenlenmesi ve müzikli söyleşiler için katkıda bulunacaklarını söylediler.

küpe
Adalet, kuvvetli. Kuvvetlilerin de adil olması gerekir.
Blasie Pascal
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA