• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Mitinge değil, kitap okumaya gidiyorlar ERKİN USMAN

Mitinge değil, kitap okumaya gidiyorlar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.04.2015, 00:00
Torbalı Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği "Torbalı Okuyor" projesine destek veren yüzlerce aile, eğitimci ve öğrenci Koruluk parkına akın etti. Açık alanda kitap okuyan öğrenciler renkli görüntüler oluşturdu.
Parkın bir anda büyük bir okuma mitingine dönüştüğünü belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, toplumda önemli bir kesimin kitap okumaktan uzaklaştığını, bilgi toplumu yolunda ilerleyen Türkiye'nin kitaplara odaklanması gerektiğini söyledi. Başkan Görmez şöyle konuştu: "Ekonomik, sosyal ve bilimsel alanda rekabet içinde olduğumuz, teknolojide yarıştığımız bütün ülkelerin mayasında kitap tutkusu olduğunu görürsünüz. Parkta, sokakta, otobüste, uçakta, metroda, evde ve yaşamın bütün alanlarında ellerinde, yanı başlarında, en yakınlarında hep kitap görürsünüz. Bu tablo içinde, gelişmiş toplumların çok gerisindeyiz. Bu kampanyaya gösterilen ilgi umutlarımızı arttırmıştır. Bu projeyi sadece bir haftaya yaymayacağız. Torbalı İzmir'in en çok gazete, en çok kitap okuyan ilçesi olma yolunda çaba sarf edecektir."

hayattan
Siyasette bir ilk
M. Ali Susam, esnaf camiası içinde yetişmiş bir İzmir delikanlısı.
İzmir esnaf dünyasının çeşitli kademelerinde görev yaptı ve Dernek Başkanlığına kadar yükseldi, ardından ver elini Türkiye Büyük Millet Meclisi...
Genç sayılacak yaşta milletvekili seçildi ve iki dönem bu görevi yürüttü. O şimdi siyasete kısa sayılacak bir mola verdi.
M. Ali Susam, bu siyaset molasının daha başlangıcında alışılmamış ama sempati ile karşılanan bir "ilk"i gerçekleştirdi. Lüks kağıda basılmış bir kitapçık yayınladı, hem İzmirlilerin güvenine teşekkür etti, hem iki dönem parlamento çalışmalarının hesabını verdi.
***
İşte o kitapçıktan bir iki cümle...
" Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu, Türkiye İhracatçılar Meclisi Kanunu, Ar-Ge Kanunu, Türk Petrol Kanunu, Perakende Piyasası Kanunu gibi birçok temel yasayı çıkardık.
* Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığının azaltılması için, yerli ve temiz enerjiye teşvik verlmesinin savunucusu olduk.
* Biz KOBİ'nin, esnafın, aile tarım işletmesinin, bilim ve teknolojiyle üretimin desteklenmesini savunduk.
* Her toplantıya çok iyi hazırlandık, her görüşmeye en az bakan kadar bilgili ve hazır çıkmaya gayret gösterdik.
* Kendimizi hiçbir zaman muhalefetteki bir partinin milletvekili olarak görmedik, her zaman adeta bir "bakan" gibi gördük.
* Sadece bir seçim çevresinin değil, tüm İzmir'in milletvekili olmaya hep özen gösterdim.

küpe
Başkalarından takdir bekleyenler, saadetlerini başkalarının elinde bırakmış zavallılardır.
Goldsmithe

laflama
* Mezarına çiçek getiren eşine "Bir eve çiçek getirmiyorsun bana. Boyun posun devrilsin heriiif" lafını anımsayıp hortlayan bir insan olmak istiyorum Allah'ım!
* Galiba ulusça parolamız değişti; Yurtta hır, dünyada kahır!
* Safları bilinçlendirelim. Safları sıklaştıralım!
* Ben AK dersem eşim KARA der. Ama bakmayın böyle iyiyiz. ZIT KANAAT geçinip gidiyoruz işte!
* Sabreden derviş Nirvana'ya ermiş!
* Hakkıdır elinden cep telefonunu bırakmayan milletime istiklal!
İbrahim Ormancı'dan
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA