• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tükürdüğünü böyle yalatırlar adama ERKİN USMAN

Tükürdüğünü böyle yalatırlar adama

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.01.2016, 00:00
Futbol PTT Birinci Lig'te Samsun'da Samsunspor ile Altınordu karşılaşıyor. Ev sahibi ekip maçın başlarında kazandığı tartışmalı penaltı golüyle ilk devreyi 1-0 önde kapatıyor. Devre arasında yayıncı kuruluşun yorumcuları Hayri Ülgen ile Devrim Çetin ilk 45 dakikadaki futbolu yorumluyorlar. Devrim Çetin bir bilge edasıyla, "Altınordu bu maçı hayatta kazanamaz" diyor ve ekliyor: "Takımda gol gücü yok. Sonucu değiştireceklerine de inanmıyorum..."

Hoppalaa. Devletin en büyük televizyonundaki yorumcu, yorumcu değil adeta kahin. Ve ikinci devre başlıyor. Altınordu rakibini kendi sahasına hapsediyor ve nefis gollerle karşılaşmayı 2-1 galip bitiriyor. Kırmızı-lacivertli ekibin gençleri üçe bir yakaladıkları üç pozisyonda egoist davranmasalar maç 5-1 galibiyetleriyle bitecek.

Ne diyebirsin ki artık ?

Şimdi Devrim Bey; acaba bu skordan ve Altınordu'nun galibiyetinden sonra sonra twist, rumba, samba, ne dans edeceksin ki ettiğin kehanetin boşa çıkışını örteceksin. Benim bildiğim yorumcular sadece sahada gördükleri futbolu yorumlamalı, sonuç üzerinde yorum yapmamalı, hele hele kimin kazanacağı yolunda kesin yargılarda bulunmamalı.

Bunları acaba uyaran ve yedikleri halt için uyaran yok mu ? Devrim Bey... Görevlendirildiğiniz kanal, bir ilçe veya köyün kanalı değil, milyonlara hitap eden bir dev televizyon. Anlaşılan yabancı futbolcu oynatmayarak Türkiye'de çığır açan Altınordu'da gençlerin bundan önce neler yaptığını bilmiyorsunuz, ya da bilmezlikten geliyorsunuz. Umarım bundan sonra büyük konuşmanın nasıl cevaplandırıldığına ilişkin dersinizi almışsınızdır.

Gönlün de zenginmiş Tolga Zengin

Ateş düştüğü yeri yakar derler. Güneydoğu'da Mehmetçiklerimiz, polislerimiz, özel güvenlik birimleri elemanlarımız hain kurşunlarla şehit düşüyor. Elbette çok üzülüyoruz ama onların aile çapında ne kadar zorluklar yaşadıklarını bilmiyoruz ya da farkında değiliz. Oysa hepimiz duyarlı davranmalı, açılacak yardım kampanyalarına katılmalıyız.

Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin. Soyadını zengin almış ama öyle bir örnek jest yaptı ki gönül zenginliğini herkese gösterdi. Güneydoğu'da şehit düşen bir polisin ailesine ev aldı, başlarını sokacak bir yuvaya kavuşmalarını sağladı. Helal olsun Tolga'ya. Biz de bundan sonra senin Beşiktaş ve Milli Takımda başarılı olman için dua edeceğiz. Herkes seni örnek almalı. Bir insanlık abidesisin. Helal olsun.

Karşıyaka Gökhan Nil'e ağlıyor

Karşıyaka'nın yetiştirdiği en büyük futbolculardan, kentin tanınmış siması hayırsever Gökhan Nil (83) hayata gözlerini yumdu. Gökhan Nil 1952 yılında şampiyon Karşıyaka'nın santrhaflığını, kaptanlığını yaptı, ilk kez kurulan genç milli takımın formasını giydi.

İzmir Ticaret Lisesi'ni ve Yüksek Ekonomi Ticaret Okulu'nu bitiren Gökhan, İş Bankası'nda önemli görevler üstlendi. Oğlu Mirza'yı 23 yaşında amansız hastalıktan kaybeden Gökhan Nil, metruk haldeki Aydoğdu İlokulu'nu alarak o devirde 1 trilyon lira harcayarak mükemmel bir öğretim yuvası haline getirdi, okula da Mirza Nil adı verildi.

Gökhan Nil için bugün saat 10.00'da Karşıyaka Yelken Tesisleri'nde bir tören düzenlenecek, cenazesi Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından toprağa verilecek. Güle güle Gökhan, mekanın cennet olsun.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA