• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hendek çocuğu! ERKİN USMAN

Hendek çocuğu!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.01.2016, 00:00
Yurdumuzun bir köşesine açılan hendekler, günümüzün politika malzemelerinden biri, hatta en önemlisi oldu.

"Hendek" konusunda her kafadan bir sesin çıktığı günlerde HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü de rol aldı ve öfkesini patlattı:

"Sur yapmamışsa, kale inşa etmemişse, hendek kurmakla yetinmişse vatandaş iyi yapmış demektir."   

Kimdir bu Ertuğrul Kürkçü? Hemen cevap verelim. "Canını içine girdiği hendek sayesinde kurtaran biri..."   

68 kuşağının önemli isimlerinden olan Kürkçü, 1970'lerin başlarında Mahir Çayan ve arkadaşlarının öldürüldüğü Kızıldere olayından sağ kurtulan tek kişi oldu.

12 Mart 1971 darbesinden sonra tutuklanan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idamlarını engellemek için 27 Mart 1972'de Ünye'deki NATO üssünde çalışan yabancı görevlileri kaçıran 10 devrimci, 30 Mart tarihinde Kızıldere'de askerler tarafından ağır makinalı silahlarla katledildi. Devrimcilerden biri, hendek içinde saklanıp kurtuldu. O şanslı kişi Ertuğrul Kürkçü'den başkası değildi.

Ne var ki, bu ilginç kurtuluş 40 yıldır "çeşitli yakıştırmalarla" anılıyor. O çeşitli yakıştırmalar bir yana, "kurtarıcı hendek" bir gerçek.

Helal olsun, böyle Atatürkçülüğe!..

Meclis'teki odasından Atatürk'ün fotoğrafını söküp kaldıran milletvekili kim?

Olayın gün ışığına çıkmasından sonra, CHP milletvekili Aylin Nazlıaka olduğu konuşuldu ancak bu hanım milletvekili "Ben bu olayın faili değil, tanığıyım?" diyerek işin içinden çıkma yolunu tuttu.

Ve, anlattığına göre; Aylin Hanım, bir vekil arkadaşının Atatürk fotoğrafını indirdiğini görünce, "Neden?" diye sormuş, aldığı cevap da şöyle olmuş:

"Artık yeni şeyler söyleme zamanı geldi."

Ortada bir gerçek var ama kimse "Bu sorumsuzca ve haddini aşarcasına verilmiş cevap karşısında:

"Ne diyorsun be birader? Haddini bil..." diyemiyor.

Herşeye maydanoz CHP'li aydın takımı ise dut yemiş bülbüle dönmüş gibi...

Meclis koridorlarında caka satan CHP'li ve Atatürkçü geçinen CHP'lilerden biri, şu Aylin Nazlıaka'nın karşısına dikilip:

"Kim bu densiz bacım..." diye soramıyor.

Helal olsun sizin Atatürkçülüğünüze...

Güneşin ardından...

Bir mecliste Amerikalı: "Biz, Mars'a gideceğiz" dedi. Fransız devam etti: "Atom bombasını etkisiz hale getirecek projelerimiz var." Bizim Temel de, onlardan geri kalmamak için: "Biz de güneşe gideceğiz" dedi. "Güneşe gidemezsiniz. Sizi yakar..." diye itirazlar geldi. Temel gülümsedi ve devam etti: "O kadar enayi değiliz, tabii... Akşam serinliğinde gideriz."

laflama

* Şu yerli otomobil üretme sevdasını bir türlü anlamıyorum. Aracı yerli olsa kaç yazar, yakıtı dışarıdan geldikten sonra !....

* Hollanda'da 18 yaşından büyüklere kamu güvenliğini tehlikeye sokmamak koşuluyla seks karşılığında direksiyon eğitimi verilebilecekmiş. Vallahi bizim ülkede olsa böylesi bir direksiyon eğitimi için üste para verecek erkeklerimiz çıkar kesin !...

* Baaak sen. Cin Ali büyümüş de alkol içer olmuş. Tabii ki de cin tonik içer be !.

* Millet kafayı yedi ki hiç sormayın. Yok facebook'a şart sunanlar, yok posta koyanlar, yok maytap geçenler.Sen bunları duvarında paylaşınca sanki Mark Zuckerberg görecek '' Okey Dasti '' diyecek. Kasmayın bu kadar kendinizi !..

* İlahi Nazım Hikmet . '' Bulutlar adam öldürmesin '' dedin iyi güzel de, bulutlar kadın da öldürmesin, çocuk da öldürmesin usta !.

* Politikacılara güvenilmez bence. Her şeyi HİTABINA uydururlar ya !...

İbrahim Ormancı'dan
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA