• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kocanın annesi mi, yoksa karısı mısın? ERKİN USMAN

Kocanın annesi mi, yoksa karısı mısın?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.10.2017, 00:00

Bugün toplu taşıma aracını beklerken, bir kadın ile bir erkeğin konuşmalarına şahit oldum.
-"Nerede kaldın?...!
"Neden bunu aldın?" "Para harcamayı biliyorsun" "O bardağı oraya koymayacaktın." "Faturaları yatırdın mı?" "Kapat şu ceketinin önünü..." şeklinde devam eden bir konuşmaydı.
Peki sizce bu cümleleri kim kime söylemiş olabilir?
Anne çocuğuna, kadın kocasına, koca karısına?
İlk akla gelen, anne çocuğuna söylemiş olabilir.
Fakat yanılıyorsunuz!..
Bu cümleler, bir kadının kocasına söylediği cümleler...
Biz kadınlar anneliğe öyle kaptırıyoruz ki, sevdiklerimize annelik yapmaya kalkıyoruz.
En çok da eşlerimize...
Evet, annelik güzeldir çocuğunuza yaptığınızda!
Her şeyin fazlası zarardır. Erkeğe hizmet edeceğim. diye bunu erkeğin başını pişirerek yapmamak gerekir. Nefes almasına izin vererek ve onun isteklerini dikkate almak gerekir.
Erkek kendisi için saçını süpürge edecek bir kadın değil, kendisi için süslenip saçını savuracak kadın ister.
Bir kadın kocasına annelik ederken, sözü dinlenmediğinde aynen çocuklarına yaptığı gibi,asık yüz, emredici ya da küçümseyici bir ses tonuyla yaklaşmaya başlar, sözü daha etkili olsun diye...
Peki kadının yüzü asıldığında, erkeğin aklına ilk annesinin geldiğini biliyor musunuz?
Çünkü bütün çocukluğu ve gençliği boyunca ona kızan, onu terbiye etmeye çalışan kadın annesidir.
İşte eşler annelik rolüne büründüğünde çekiciliğini kaybediyor, isterse dünyanın en güzel kadını olsun!...
Durum değişmiyor.
O nedenle siz siz olun. Kocaya annelik etmeyin!... Nejla Günay'dan

BÜTÇEDEN METRO UZLAŞMASI ÇIKTI

Karabağlar Belediyesi'nin Ekim ayı son meclis toplantısında AK Parti Grubu adına konuşan İmet Tunç, "Üçyol-Buca metro hattının Karabağlar'ın içinden geçmesi ilçeyi 100 yıl öne taşır. Bunun için sizden (belediye başkanından) çaba bekliyoruz" dedi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da, aynı fikirde olduklarını belirterek, "Metronun özellikle varoş diye tabir ettiğimiz yerlerden geçmesi gelişimi tetikler. Bu konuda üzerimize düşeni yapacağız" dedi.
Karabağlar Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısının dördüncü oturumu Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun başkanlığında gerçekleştirildi. 2018 yılı bütçe ve performans tasarılarının da görüşüp oylandığı mecliste CHP ve AK Parti arasında metro projesinin Karabağlar'dan geçmesi ile ilgili görüş birliği çıktı.
AK Parti Grubu adına söz alan İmet Tunç, grup toplantılarında metro projesinin de gündeme geldiğinin altını çizerek, "İlçe başkanımız Sayın Kazım Erten de toplantımıza katıldı. Onun özellikle dile getirdiği bir hususu aktarmak istiyorum. Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Üçyol-Buca metro hattı ile ilgili başkanımız sizden metronun Karabağlar'ın içinden geçmesi ile ilgili bir tutum sergilenmesi gerektiğini belirtti. Metro özellikle Bozyaka içlerinden geçtiğinde ilçemiz 100 yıl öne geçecektir. Biz sizden bu konuda çaba sarf etmenizi bekliyoruz" dedi.
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da 'Evet, bizce de metro hattı içinden geçtiği varoş kesimlerde gelişmeyi tetikler. Önce bulvarlar açılmalı. Böyle bir plan için ilçemizdeki ulaşım aksları üzerinde çalışma yapılmalı. Ama durum ne olursa olsun, bu konuda çaba sarf edeceğiz.
Konuyu İzmir Büyükşehir Belediyesi ile de paylaşacağız' diye konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA