• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ege Adaları Türk gemilerine yasak ERKİN USMAN

Ege Adaları Türk gemilerine yasak

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.10.2017, 00:00

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Atina'ya gidiyor. Bugün Yunan mevkidaşıyla önemli bir konuyu masaya yatıracaklar: Ticari yatların ve 12 Ekim tarihinde başlayacak Yunan adalarına sefer yapan Türk bayraklı yolcu gemilerinin sefer yasağı geldi.

***

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 25 Eylül'den itibaren Türk bayraklı ticari yatların Yunanistan karasularına sefer yapmalarını yasaklaması, 12 Ekim tarihinden itibaren de Yunan adalarına sefer yapan Türk bayraklı yolcu gemilerinin bu yasak kapsamına dahil edilmesi kararı, Yunanistan'ın Sakız (Chios) Adası'nda endişe verici bir karar olarak değerlendirildi.

***

Yolcu gemilerinin sefer yasağının başlaması arifesinde, Sakız esnafı kararın son anda, Atina'da iki ülkenin bakanları düzeyinde yapılacak toplantıda ele alınıp, uygulamadan vazgeçilmesini umduklarını, bunun olmaması durumunda adada tam anlamıyla bir katastrofi (felaket) yaşanacağını iddia ederken, Sakız Belediye Başkanı Emmanoulis Vournous ise Dışişleri Bakanı Nikolaos Kotzias, Denizcilik Bakanı Panagiotis Kouroublis ve Turizm Bakanı Elena Koundoura'ya hitaben bir mektup yazarak, yasalar çerçevesinde müdahil olmalarını ve kararın uygulamaya sokulmaması gerektiğini belirtti. Ayrıca adadaki Politis (Yurttaş) ile Alithia (Gerçek) gazeteleri konuyuyla ilgili haber yaptılar.

ESNAF ENDİŞELİ

Sakızlı kahveden sonra piyasaya sürdükleri tarçınlı kahve ile de Türk turistin adadaki ilk uğrak yerlerinden olan Kurukahveci Kougioulis'in sahipleri Stamatis ve Yannis Kougioulis kardeşler, böyle bir kararın alınmasına ve uygulanmasına inanamadıklarını söylediler.
Kougioulis kardeşler, "Bu karar en çok Midilli, Sakız ve Sisam adalarını etkiler.
Rodos ve Kos'a da etkisi olur ama hayati olmaz. Onların Avrupalı turisti de çok. Ama örneğin Sakız'a gelen turistin neredeyse yüzde 95'i Türk. Daha fazla bir şey söylemeye gerek var mı? Türk turist yoksa, Sakız'da turizm de yok demektir. Midilli ve Sisam'da da durum farklı değil" dediler.

***

Sakız Limanı'nı çevreleyen Ege Bulvarı'nda Türklerin tercih ettiği mekanlardan biri olan Xoulis Cafe'nin sahibi Adonis Xoulis ile servis elemanı Konstantina Bali, kararın uygulanmaya konulmasının adanın adeta felaketi olacağını savunarak, "Sakız turizmi tamamen Türkler sayesinde ayakta duruyor. Yaz sezonu bir tarafa, Türkler kışın bile gelmese adada birçok işletme kapanır. Bizden gidenler de çok İzmir'e ama bu karar en çok bizi etkiler. Karşılıklı gidip gelmelerin kesintiye uğramaması lazım. Atina'daki toplantıdan böyle bir karar çıkmasını bekliyoruz" diye konuştular.

MENDERES'E SAĞLIK POLİKLİNİĞİ GELDİ

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, yeni bir girişimle Menderes sahilinin yıllardır yaşadığı sağlık hizmetleri sıkıntısını yok etti.
Özdere Meydanı'ndaki restore edilen Belediye Hizmet Binası'ndaki 6 dükkanı Sağlık Bakanlığı'na verdi. Bakanlık da burasını sağlık polikliniğine çevirdi.
Menderes Belediyesi'nin Güney Kamu Hastaneleri Birliği ile yaptığı anlaşma gereği, semt polikliniğinde inşaat çalışmaları hızla gerçekleştirildi.
Çalışmaların tamamlanması ile birlikte poliklinik ortopedi, dermatoloji, göğüs, nöroloji, psikiyatri, dahiliye, genel cerrahi ve çocuk hastalıkları üzerine hizmet verirken, bunlara kan alma, bebek emzirme odası da eklendi.
Başkan Soylu, "Her güzel şey Menderes'e yakışıyor. Özdere'ye açılan semt polikliniğinin bölge halkına yararlı olacağına inanıyorum" diyor.

ASLAN VE BOĞA

Aslan ile boğa bir gün kafaları çekiyordu. Saat gece 12'ye doğru aslan saate bakmaya başladı.
Boğa: "Hayrola aslan kardeş, sen ki ormanlar kralısın, sana yakışıyor mu? Yengeden mi korkuyorsun?" Aslan: "Oğlum bizi evde aslan bekliyor. Seninki gibi bir inek değil..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA