• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ete yeni bir rakip: İstiridye mantarı ERKİN USMAN

Ete yeni bir rakip: İstiridye mantarı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.11.2017, 00:00

Et fiyatlarındaki istikrarsızlık, bu besin türüne alternatif arayışları hızlandırdı.
Protein bakımından zengin olan etin yerine aynı lezzeti veren, üstelik vücuda zararlı olmadığı gibi her keseye uygun mantar çeşitleri bu anlamda öne çıkıyor.
Pek çok mantar türü var. Doğadan toplananların bir kısmı da zehirleme riski taşıyor. Ama kültür mantarcılığında son yıllarda kaydedilen mesafe dikkat çekici. Pek çok mantar türü özel alanlarda yetiştirilebiliyor.
Ancak bunlar arasında istiridye mantarı öne çıkmış durumda. İstiridye mantarı, hem ete en yakın tadı taşıyor, hem kolay yetiştiriliyor, hem de çok ucuz.
Bu anlamda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, genç çiftçilerin istihdam sorununu da çözmeyi amaçlayarak 30 bin lira hibe vererek istiridye mantarı üreticiliğini teşvik ediyor. Buna en güzel örnek, geçtiğimiz günlerde Buca'nın mahalle statüsündeki Karacaağaç, Kırıklar ve Belenbaşı köylerinde yaşandı. Hibe ile sera kuran altı üreticinin ilk hasadı protokol önünde yapıldı, istiridye mantarından kaşar eklenerek yapılan gözlemeler de afiyetle yenildi.
Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, Gıda tardım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Musa Bakan, İlçe Tarım Müdürü Hasan Basri Gürel, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Gebeş ,ile ilçe ve şube müdürlerinin de hazır bulunduğu törende genç çiftçilerden Hülya Tayfur ile Hakan Bulut'un seraları ziyaret edildi, onlarla birlikte Aydın Özkan, Okan Özkan, Yaprak Ömeroğlu ve M. Murat Tahtalı'ya 30'ar bin liralık temsili çekleri verildi.
Yapılan konuşmalarda desteğin süreceği ve genç girişimcilerin bu sayede bütçelerine ek gelir sağlama imkanı doğduğu vurgulandı.

BORNOVA CHP'DE NELER OLUYOR?

Bornova ve Çamdibi ile çevresindeki CHP'liler mevcut İlçe Başkanı Mehmet Kavalar'ın tüm ilçeyi kucaklayamadığını vurguluyor ve kararını şöyle açıklıyor: "Bornova'ya yeni bir başkan lazım..." Muhalifleri Nevzat Kavalar'ın yorulduğunu vurguluyor ve kulislerde isimleri ısrarla dolaştırılan Adnan Hocaoğlu, Ali Darcan, Osman Koçanalı ve Adnan Hocaoğlu'nun da önümüzdeki kongrede şanslarının olmadığını vurguluyor. Önümüzdeki kongre için bu değerlendirmeyi yapanların "CHP'yi Bornova'dan yönetecek adam "olarak ilan ettikleri Mehmet Poyraz ise bu çağrıya sıcak bakmıyor ve "İşlerim yoğun, partime layıkı ile hizmette zorlanırım" diyor.
CHP Bornova için "kapalı kutu" yorumunu yapan Şaban Yaprak ise "Mehmet Poyraz'ın ikna edileceğinden" emin olduğunu vurguluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA