• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bir miras paylaşımı ve bir mektup var ERKİN USMAN

Bir miras paylaşımı ve bir mektup var

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.11.2017, 00:00

Sabahın erken saatlerinde bilgisayara düşen bir not....
Kocasını kaybeden bir kadının arayışları arasında bu mektup bana ilginç geldi. Okurlarımla paylaşmak istedim. Bakalım, Bayan Dionisia Berman'a hak verebilecek misiniz? Yoksa, işin içinde iş olduğuna hükmedip "boş ver gitsin "mi diyeceksiniz.?

İşte o arayış mektubu...

"Sevgili arkadaşım, Ben Bayan Dionisia Dennis Berman İzlanda'lıyım. Exxon SA petrol şirketi ile çalışan Dennis Berman Reg Sopp ile evliydim. Yirmi dört yıl boyunca evli kaldık. Çocuk olmadı.
Kısa bir süre önce dört gün süren hastalık sonucu hayatını kaybetti.
Ölümünden önce, 10.142.728.00 dolar bıraktı. Hindistan'da bir kurye şirketi olan bu fon, şu anda benim bekleme çantamda. Tabii, yararlanıcı ve fonlara en yakın akrabaları olarak... Davamı bitirdikten sonra, bağış yapmaya karar verdim. Kilise, örgüt ya da bunu kullanan iyi bir insan için iyi niyetle iyi para... Bu kararı aldım, çünkü miras alacak herhangi bir çocuğum yok. Bu mevduatı şu ana kadar gizli tuttum. Bu yüzden böyle bir karar aldım. Benim herhangi bir telefona ihtiyacım olacağını sanmam. Bu konudaki iletişim, bunun gizliliğinden kaynaklanmaktadır.
Cevabın üzerine kurye irtibatını vereceğim. Ayrıca kanıtlayacağınız adrese bir mektup da gönderilecektir. Bu paranın mevcut yararlanıcısı sizsiniz."
Bayraklı çocukları satrançla buluştu
Bayraklı Belediyesi'nin 75. Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlediği satranç turnuvası çekişmeli müsabakalara sahne oldu.
135 çocuğun katıldığı turnuva sonucunda katılımcıların tamamına madalya ve kitap hediye edildi. Lisanslı satranç oyuncusu sıralamasında İzmir 1'incisi olan Bayraklı Belediyesi, farklı zamanlarda düzenlediği satranç turnuvalarında özellikle çocukların bu alanda tecrübe kazanmasını sağlıyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde ilçenin farklı noktalarında düzenlenen satranç kurslarına da farklı yaş grupları yoğun ilgi gösteriyor.
"Anne-çocuk satranç oynuyor" projesiyle de çocuklar anneleriyle satranç oynayarak hem ebeveynleriyle kaliteli zaman geçiriyor hem de sosyalleşiyor. Geçtiğimiz gün 75. Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen satranç turnuvasına minikler grubunda 105, küçükler grubunda ise 30 sporcu katıldı.
Satranç hakemleri Engin Deniz Alev, Sıdıka Sema Yelbuğa, Seda Alev, Cemre Ertöz gözetiminde gerçekleşen müsabakalar çekişmeli mücadelelere sahne oldu.
Satranç oynarken düşünmeyi ve sabretmeyi de öğrenen çocukların yaptığı hamleler büyüklere taş çıkardı. Turnuvanın sonunda tüm katılımcılara madalya ve kitap hediye edildi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Gelişim çağındaki çocuklarımızı satranca yönlendiriyoruz. Yıl içerisinde düzenlediğimiz satranç turnuvalarına ilçe dışından da çok sayıda katılım oluyor. 152 lisanslı satranç oyuncusuyla İzmir 1'incisi, Türkiye 7'cisiyiz. Bu bizim için gerçekten gurur kaynağı bir durum" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA