• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çöpe atmayın, geri dönüşüme kazandırın ERKİN USMAN

Çöpe atmayın, geri dönüşüme kazandırın

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.02.2018, 00:00

İzmir'in Bayraklı Belediyesi, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) ile vatandaşları geri dönüşüm konusunda bilinçlendirmek amacıyla yeni bir çalışma başlattı. Hazırlanan 4 sayfalık el broşüründe ambalaj atıklarının neden kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşüme kazandırılması gerektiği anlatıldı. Ambalaj atıklarının geri dönüşüme kazandırılması için yoğun bir çalışma yürüten Bayraklı Belediyesi, bu konuda farklı projelere imza atmaya devam ediyor. ÇEVKO ile ortak hareket eden Bayraklı Belediyesi, hazırladığı el broşüründe geri dönüşümle ilgili herkesin üzerine düşeni yapmasını istedi.
Özellikle vatandaşların yoğun olarak yer aldığı pazar yerlerinde hazırlanan el broşürünü dağıtan belediye ekipleri, bu konuda kendilerine sorulan sorulara da yanıt verdi.
Broşürde, şu bilgilere yer verildi: "Ambalaj atıkları çöp değildir. Geri dönüştürülür.
Bu durum doğal kaynaklarımızı ve çevreyi korur. Enerji tasarrufu sağlar. İş olanağı yaratır. Ülke ekonomisine değer katar. Kullandığınız ürünlerin ambalaj atıklarını çöpe atmayınız. Evde, ıslak çöpten ayrı bir torba içinde biriktiriniz".
Broşürün arka sayfasında, "Bunları biliyor musunuz" başlığı altında;
"Geri dönüştürülen bir ton cam atık ile 100 litre petrol tasarrufu sağlandığını, geri dönüştürülen bir ton kağıt/karton atıkla 17 ağacın kesilmesinin önlendiğini, sadece bir metal içecek kutusunun geri dönüşümünden elde edilen enerji ile 100 watt'lık bir ampulün 20 saat çalıştırıldığını biliyor muydunuz?" şeklinde çarpıcı bilgilere ver verildi.

Dikili'de 12 kamyon dolusu atık toplandı

Dikili Belediyesi, cadde ve sokaklar ile sahil bandının estetik görünümünü koruma çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un talimatı ile oluşturulan Acil Çözüm Ekipleri, cadde ve sokaklarda bakım, onarım, yenileme çalışmalarını titizlikle sonuca ulaştırırken, kent merkezi ile sahil bandındaki temizlik ve kent genelindeki kaçak moloz dökümüne karşı mücadele harekâtını da ivedilikle gerçekleştiriyor. Kısa zamanda başarıyla ortaya konulan çalışmalar vatandaştan da tam not almayı başardı.
Çalışma kapsamında Dikili Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, çevreye duyarlı ve kent estetiğine önem veren bir anlayışla mahallelere çıkarma yaparak, cadde ve sokaklardaki bakım, onarım, yenileme çalışmalarına hız kesmeden sürdürüyor. Ekipler son olarak İsmetpaşa Mahallesi 76.
Sokak'ı elden geçirerek, kullanıma bağlı olarak ömrünü tamamlayan yol zemini ve kaldırımlardaki kilit parke taşlarını yeniledi.
Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de, yoğun çalışma temposunda ilk olarak tüm sahil bandında hummalı bir kıyı temizliği yürüterek, dalgaların kıyıya sürüklediği deniz eriştesi, yosun, midye kabuğu ve ağaç dallarından oluşan 12 kamyon atık toplayarak, bertaraf edilmesini sağladı.
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un talimatı ile tüm imkanları seferber eden Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ardından Şafak Pavey Gençlik Merkezi önünden başlatılan ve kent merkezi yönüne doğru ilerleyen çalışma ile de denize sıfır konumdaki yürüyüş alanını adım adım tazyikli suyla temizleyerek, daha temiz ve kullanışlı bir hale getirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA