• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
‘Türkiye’ye minnettarız güvende olmak güzel’ ERKİN USMAN

‘Türkiye’ye minnettarız güvende olmak güzel’

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.02.2018, 00:00
Suriyeli aileler, insanlık tarihinde derin izler bırakacak acı hikayelerini Yeni Asır’la paylaştı. Kendilerine kucak açan Türk halkı ve hükümetine teşekkür eden Afrinli ve Halepli aileler, “Karşılaştığımız engellere rağmen eşlerimiz ve çocuklarımızla Türkiye’de hayatta ve güvende olmak çok güzel” diyor

Ülkelerindeki iç savaş ve terör baskısından kaçmak için umutlarını bir bavula doldurup, vatanlarını ve hayatlarını geride bırakan Suriyeli ailelerin, hayatta kalmak için Afrin ve Halep gibi kentlerden İzmir'e uzanan hikayeleri yürek burktu. Kimi zaman Ege ve Akdeniz sularında ölümle biten ve iki kelime ile 'mülteci krizi' diye özetlenen ama aslında bir insanlık dramı haline dönüşen mücadelelerini anlatan Suriyeli aileler, ölene kadar ruhlarında derin izler bırakacak acı hikayelerini Yeni Asır'la paylaştı.

ÜLKEYİ TERK ETME KARARI

Afrin'den kaçıp Türkiye'ye sığınan 6 çocuklu Dervaşan ailesi, Türkiye'ye gelmeden önce çok zor günler yaşadıklarını söyledi. Suriye'de devlet yanlıları ile muhalifler arasında kaldıklarını, savaş çıkınca birçok masum insanın hayatını kaybettiğini görünce ülkeyi terk etme kararı aldıklarını anlatan Dervaşan ailesi, canlarını kurtarmak için Türkiye'ye kaçtıklarının altını çizdi. Savaş ve terör baskısı nedeni ile Suriye'de zor yıllar geçirdiklerini dile getiren baba Mahmud Dervaşan, savaştan önce Suriye'deki Ticaret Odası'nda muhasebeci olduğunu, şimdilerde çalışamadığı için ailesiyle tek göz odalı bir evde yaşadıklarını söyledi. İzmir'e geldiklerinde muhasebecilik alanında iş bulamadığını ancak günübirlik işlerde çalıştığını ifade eden Dervaşan, bir gün işe giderken bir otomobilin kendisine çarpması sonucu sağ ayağının sakatlandığını, bu nedenle çalışamadığını, iki büyük evladının evimin geçimini sağladığını vurguladı. Kendisini gibi diğer akrabalarının da Türkiye'ye geldiğini ancak savaş bittiğinde geri dönüp dönmeme konusunda kararsız olduklarını belirten Mahmud Dervaşan, Türkiye'de kendilerini güvende hissettiklerini ifade etti.

TEK GÖZ ODADA HAYAT

Suriye'deki savaşın bitmesi ve herşeyin normale dönmesi için dua eden Hatice Omar ise 6 çocuğuyla tek göz odalı bir evde hayat mücadelesini verdiklerinden bahsetti. Omar, "Türkiye olmasaydı ne yapardık bilmiyorum. Allah razı olsun Türk devletinden. Savaşın bitmesi için her gün dua ediyoruz. İnşallah en kısa sürede biter" dedi. Evde okula giden tek çocuk olan 10 yaşındaki Sedra, çalışma masası olmadığı için her gün halının üzerinde ders çalıştığını, ileride polis olup, ailesine iyi bir hayat sunmayı hedeflediğini söyledi.

METİN BURMALI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA