• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çalışma Bakanı’ndan gençlere müjde var ERKİN USMAN

Çalışma Bakanı’ndan gençlere müjde var

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.02.2018, 00:00

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'ndan gençlere müjde:
"1 senden, 1 benden diye yeni bir teşvik uygulaması başlatıyoruz" Bakan Sarıeroğlu, işsizlik oranlarının daha da düşmesi için çok güçlü istihdam alanları gerektiğini belirtti ve Bakanlık olarak 18-25 yaşlarındaki gençleri mercek altına aldıklarını vurgulayıp, masa başında hazırlanan projelerin başarıya ulaşamayacığını söyledi.
Bakan daha sonra şöyle devam etti:

"Artık mesleki eğitim kursları düzenlemeyi düşünmüyoruz.
İşverenlerimize kendi ihtiyaçları doğrultusunda eğitim verme imkanı sağlıyoruz. Gençlerimize de diyoruz ki; hangi alanda eğitim alıp kendini geliştirmek istiyorsan, bu konuyla ilgili biz sana güveniyoruz, gel bize başvur." Bakan Sarıeroğlu 18-25 yaşlarındaki gençlerin, 1 ve 3 işçi çalıştıran işyerlerinde daha fazla yer almalarıyla ilgili projeye değinerek, "l senden l benden, diye yeni bir teşvik uygulamasına başlıyoruz.
Gençlerimizin buralarda daha güçlü bir şekilde yer alması için ilk defa bütün maaşını, sigorta primleri ile vergi dahil olmak üzere İŞKUR'dan karşılayacağız" açıklamasını da yaptı.
Sarıeroğlu, bilişim ve dijitalleşme alanlarında işbaşı eğitimi alan 18-29 yaşlarındaki gençlere verilen 54 liralık desteği 75 liraya çıkardıklarını da bildirdi.

KARŞIYAKA'DA SLAV İŞİ KUTLAMA!

Slav halklarının 'bahara merhaba' bayramı Maslenitsa, Karşıyaka'da coşkuyla kutlandı. Soljenitsin Rus Dil ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen etkinlik, Karşıyaka Belediyesi kuruluşu Kent AŞ'nin ev sahipliğinde, Gondol Kafe'de gerçekleştirildi.

GELENEKSEL EĞLENCE

geldiği geleneksel bahar kutlaması, büyük coşkuya sahne oldu. Katılımcılar kendi kültürlerine özgü şarkılar söyledi, yöresel dans gösterileri sergiledi. Türk-Rus ailelerin çocukları da danslarıyla etkinliğe renk kattı. Misafirlere güneşi temsil eden krepler ikram edildi.
renkl i kermes
Düzenlenen kermeste Rus emekçiler el işi takı, çanta ve mum gibi çeşitli ürünlerle stantlar açtı.
Karşıyaka Belediyesi Üretici Kadın Kooperatifi de el emeği göz nuru ürünleriyle kermeste yer aldı.
Bayramlarını coşkuyla kutlama imkanı bulan katılımcılar, organizasyon için Karşıyaka Belediyesi'ne, Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar'a ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

FIKRA

Kadın elinde köşesinden bir pislik gibi tuttuğu ipek mendili sallayarak, sert bir ifade ile kocasına sorrdu:
"Bu mendil senin işe aldığın yeni kızın değil mi?" "Nereden buldun?" diye kekeleyerek cevap verdi adam.
Karısı devam etti:
"Ben bulmadım. Postacı senin pijamanın sağ cebinde buldu."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA