• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İmparatorluk kuran Osman Bey’e ‘Hoca’ nasihati!.. ERKİN USMAN

İmparatorluk kuran Osman Bey’e ‘Hoca’ nasihati!..

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.05.2018, 00:00

Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusuna ünlü İslam alimi Şeyh Edeb Ali'nin verdiği öğütten bir pasaj:
"Oğul, insanlar vardır, şafak vaktinde doğar, akşam ezanında ölürler." "Avun oğlum avun... Güçlüsün, kuvvetlisin, akıllısın, kelamlısın. Ama, bunları, nerede nasıl kullanacağını bilemezsen, sabah rüzgarlarında savrulup gidersin.
"Öfken ve nefsin bir olup aklını yener. Daima sabırlı, sebatlı ve iradene sahip olasın."

Dünya gözlerinin gördüğü gibi büyük değildir.
Bütün fethedilmemiş gizemler, bilinmeyenler, görülmeyenler, ancak senin fazilet erdemlerinle gün ışığına çıkacaktır.
Ananı, atanı say.
Bereket, büyüklerle beraberdir.
Bu dünyada inancını kaybedersen, yeşilken çorak olur, çöllere dönersin.
Açık sözlü ol.
Her kötü sözü üstüne alma. Gördün söyleme. Bildin bilme. Unutma ki, yüksekte yer tutanlar aşağıdakiler kadar emniyette değildir.
Haklı olduğunda mücadeleden korkma.
Bilesin ki, atın iyisine "doru" yiğidin iyisine de "deli" derler.

Selçuk Düğün Salonu açılışa hazır gibi...

Selçuk Belediye Başkanı Dr.
Dahi Zeynel Bakıcı, yeni hal binası kasalama alanı ve yazlık düğün salonunda incelemelerde bulundu. Geçtiğimiz yıl çıkan yangın sonrası hasar gören kasalama alanı yeniden yapılarak; üstü kapatılıyor. Yazlık düğün salonu ile ilgili çalışmalarda ise son aşamaya gelindi. Selçuk'ta devam eden projelerle ilgili bir açıklama yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı;
"Yeni hal binasında kasaların konulduğu alanlarda geçtiğimiz yıl bir yangın çıkmıştı. Bu sezona yetişecek şekilde planladık. Bunun yanı sıra yazlık düğün salonumuz da 1 Haziran tarihinden itibaren hizmete açılacak. Bu yaz burada gönül rahatlığıyla düğün yapılabilecek.
Çalışmaların incelemesini yapıyoruz. Selçuk çok güzel bir mekan daha kazanıyor. Gerçekten Selçuklu vatandaşlarımızın ihtiyacı adına önemli bir kazanım olacak" dedi. Selçuk Belediyesi tarafından İzmir- Aydın Karayolu üzerinde 4000 metrekarelik belediye hizmet alanında yapılacak olan açık düğün salonu, 750-1000 kişilik bir kapasite ile hizmet verecek. Bir büfe, gelin odası, nikah odası da Selçuk Belediyesi Yazlık Düğün Salonu içerisinde yer alıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA