• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Karşıyaka’da İdil Biret rüzgarı ERKİN USMAN

Karşıyaka’da İdil Biret rüzgarı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.10.2018, 00:00

Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası ve Hikmet Şimşek Sanat Merkezi, 2018-2019 sezonunu muhteşem bir konserle karşıladı. Şef Rengim Gökmen'in yö1nettiği konserde KODA, Türkiye'nin en değerli sanatçılarından İdil Biret'i ağırladı. Efsane orkestra şefi Şimşek'in anısına gerçekleşen sanat şöleni büyük ilgi gördü. Aralarında çocukların da yer aldığı müzikseverler salonu hınca hınç doldururken, içeri giremeyenler için de fuaye alanındaki LED ekrandan yayın yapıldı.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, yaklaşık iki saat süren konser sonunda İdil Biret'e çiçek vererek teşekkür etti. Başkan Akpınar, finalde geleceğin 'harika çocuklarını' da sahneye çıkardı.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Eğer sanat yoksa, eğitim yoksa, ekonomiyi düzlüğe çıkartamazsınız.
Düzlüğe çıkartmak için Ulu Önder'in sanat devrimini, eğitim devrimini örnek almalı ve yaşatmalıyız. Karşıyaka'dan başlattığımız bu sanat devrimini Türkiye'ye yaymak için uğraşıyoruz" dedi.

İMAR PLANLARI YENİLENİYOR

Bayraklı'nın 6 mahallesinde 1980'li yıllarda yapılmış eski imar planlarını revize eden Bayraklı Belediyesi imar planı tanıtım toplantılarının ilkini Nafiz Gürman Mahallesi'nde gerçekleştirdi. Yeni hazırlanan planlara göre küçük parseller bir araya getirilerek büyük imar adaları oluşturulacak.
Yaklaşık 600 hektarlık alanda yapılan çalışma kapsamında vatandaşlara avantaj sağlayan yeni imar planı revizyonu ile küçük parseller bir araya getirilerek, oluşturulan büyük imar adalarında 10 katlı yeni konutlar yapılacak. Bayraklı Belediyesi, bu kapsamda Org. Nafiz Gürman, Yamanlar, Soğukkuyu, Postacılar, Onur ve Körfez Mahallelerini kapsayan imar plan revizyonu hazırladı.
Bu sayede vatandaşlar imar adalarında hak kaybına uğramadan, sahip oldukları parsel büyüklükleri ile doğru orantılı olarak inşaat hakkı sahibi olacak. Önerilen imar adaları üzerinde belirlenecek olan yapılaşma koşulları sayesinde ve yürürlükte olan yönetmelikler doğrultusunda inşaat alanlarında yüzde 30 artış sağlanabilecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA