• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Mavi Bahçe’nin ‘Yemek Festivali’ ERKİN USMAN

Mavi Bahçe’nin ‘Yemek Festivali’

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.10.2018, 00:00

İzmirlilere lezzet şöleni yaşatan MaviBahçe Gastronomi Festivali renkli etkinliklerle sona erdi. Workshoplar, söyleşiler ve belgesel gösterimlerinin yer aldığı festival, Macro Center The Backyard'ın spagetti yapımı ve inceliklerini anlatan Ege yöresine ait tam buğdaylı sebzeli makarna workshop'ıyla başladı.
Klasik spagetti yapımının dışına çıkmak ve farklılık yaratmak isteyen yemek severler, sağlıklı makarna sunumu sonrasında gerçekleşen tadım etkinliğine katıldı.

***

İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Şef Şamil Akşit, Kent Meydanı'nda düzenlediği workshop'ında klasik ve sevilen ege lezzetlerini farklı yorumuyla katılımcılara sundu. Akşit tarhanalı enginar ve kinoalı kabak sıyırma yemeğiyle izleyicilere sağlıklı Ege lezzetleri tarifleri verdi.
Teras katında gerçekleşen söyleşide konuşan Dr. Dilşen Oktay, 'Zeytinyağı ve Sağlık' konulu konuşmasında zeytinyağı hakkında bilinmeyenleri anlattı. Zeytinin, ağaçlardan sofralarımıza olan yolculuğu ve tüm kullanım alanlarını anlatan Oktay, katılımcıların sorularını da yanıtladı. Uzman Turist Rehberi Sara Pardo, söyleşisinde çocukluğundan ilham alarak yazdığı 'Safarat Mutfağı' isimli kitabının öyküsünü anlattı. Pardo, Musevi kültüründen ve Musevi mutfağından bahsetti.

***

Öğretim Üyesi Şef Emrah Köksal Sezgin;
'Modernize Edilmiş Kumru' isimli workshop'larıyla farklı tatları sağlıklı bir mönü haline getirmenin yollarını anlattı. Balığın ve deniz ürünlerinin lezzetine dayanamayanların izlediği Gold Yengeç Mutfak Şefi İbrahim Kaya tarafından düzenlenen 'Safran Soslu Bademli Enginarlı Dil Balığı' isimli workshop ise balık severlere farklı heyecanlar yaşattı. Dory's Kitchen&CakeStudio Kurucusu, Eğitmen ve Pasta Şefi Melike Bahçeci gerçekleştirdiği workshop ve söyleşileri ile izleyicileri tatlı bir yolculuğa çıkardı.
Ünlü Şef Rafet İnce; Chef'in Sağlıklı Masası'nda yeteneklerini sergilerken yine aynı isimli kitabını hayranları için imzaladı.

***

Sevim Lokantası'nın atölye çalışmasında ise 'Kuzu Etli Şevketi Bostan' yemeğinin tarifi anlatıldı. Katılımcılar Coffeshop Company'in özel sunumuyla Chemex ile Kahve Demleme söyleşisiyle kahve demlemenin farklı yöntemlerini öğrendi. Sosyal Medya Danışmanı İrem İme'nin 'İnstagramda Fotoğraf Sanatı' isimli söyleşisi büyük ilgi gördü.
Aynı gün Köy Koop Genel Başkanı Neptün Soyer, 'Slow Food ve İyi Tarım Oluşumları' hakkında söyleşi gerçekleştirdi. Bu etkinliğin ardından Soyer ve İşkadını Ayşe Karadan başarı hikayelerinin sırlarını paylaştı. Öğretim Üyesi Şef Emrah Köksal Sezgin; 'Gastronomi Dünyasında Yeni Trendler ve Sağlık' söyleşisiyle farklı tatları sağlıklı bir mönü haline getirdi.

***

KEMAL VATAN'DAN UNUTULMAZ ANILAR

Kemal Vatan, Balkan Türklerinin yetiştirdiği çalışkan, dikkatli ve milli sorumluluk duygusu yüksek, teşkilatçı, üretken ve bir o kadar da alçak gönüllü insanlarımızın önde gelenlerinden biri... Sahip olduğu bu vasıflarla çocukluk ve gençlik yıllarının geçtiği Yugoslavya'dan, Makedonya'dan Türkiye'ye değişik meslek gruplarındaki her seviyeden insanla sağlıklı ilişkiler kurarak gerçekleştirdiği çalışmaları, hizmetleri ve kazandığı hayat tecrübesini, yazdığı hatıratında okuyucuyla açık yüreklilikle paylaşmaktadır.
Kitabın adından da anlaşıldığı gibi, Kemal Vatan'ın ömür boyu yaşadığı acılar, ayrılıklar ve hüzünlerle birlikte heyecanlar, sevinçler ve mutluluklar iç içedir. Rumeli'nin sosyal ve kültürel yönden zengin ve bir o kadar ıstıraplı dünyasından Türkiye'nin farklı şehirlerine savrulan ve çalışıp çabalayarak milletvekilliğine kadar yükselen bir hayat hikayesinin samimi atmosferinde bulmaktadır, okuyucu kendisini.

***

Kemal Vatan, Bulgar çeteleriyle işbirliği yapanların yanında; Türklerle, Hıristiyanların bir arada yaşadıkları bazı köylerdeki insaflı ve hakkaniyet sahibi Hıristiyanların da zaman zaman yağmaları ve çeşitli kötülüklerine anılarında yer vermektedir.
Son söz: Bu kitabı okuyun ve okutun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA