• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sanal alışverişte dükkanlara güvenin ERMAN AZAR

Sanal alışverişte dükkanlara güvenin

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.10.2018, 00:00

Günümüzde internetten alışveriş konusunda sıkıntı çıkarabilecek konu başlıkları çoktur. Görsele dayalı olan takı, basit elbiseler, ayakkabı, ev dekorasyonu, süs eşyaları gibi çoğaltabileceğimiz konularda pek sıkıntı yaşamadan görsellerine bakarak karar verebiliyoruz.
Ancak ses, koku ya da kendi bedenimizle ilgili şeyler alırken tereddüt yaşarız. Örneğin parfüm, kulaklık, elbise, pantolon gibi konularda sıkıntı duyabiliyoruz. Ancak özellikle yurt dışı alışverişi yapanlar bu konuda daha tecrübeli oluyor.

PUAN VE YORUMLAR

Her zaman belirtiyoruz, bir ürünün açıklamaları ve görselleri ne kadar çoksa, satıcı ürününe o kadar güveniyor demektir. Ürünün farklı açılardan görselleri ya da video ile tanıtımı varsa, o satıcıya ve ürünlerine daha çok güvenebilirsiniz. İstediğiniz ürünü aratırken önünüze birden fazla seçenek çıktığında, bu kriterlere göre eleme yapın. 1 dolar fark var diye ucuz olanı seçmeyin. Bunun yanında, bir başka önemli konu da o ürüne yapılan yorumlar ve puanıdır. Yukarıda saydığımız kriterler karşılansa bile, satıcının puanı çok kırılmışsa, ondan da uzak durmak gerekir. Bu hassas konulardan bir tanesi de kulaklık ve hoparlörler. Büyük markaların ürünlerinin çok aşırı derecede pahalı olduğu ürün başlıklarından bir tanesi.
Hele hele kablosuz olan modellerde 1500-2000 liralara kadar çıkan fiyatlar görüyoruz.

MARKA KEŞFEDİN

Kulaklık ya da hoparlörlere bu kadar yüksek paralar vermek istemiyorsanız, internet sitelerinde yeni markalar keşfetmenin zamanı geldi demektir. Bence 'Headset' diye de bilinen kulağı kaplayan büyük modellerde 150-200 lira civarında çok iyi bir kulaklık bulabilirsiniz.
Küçük kulak içi olan kablosuz modellerde de 50 liradan 200 liraya kadar çıkan çok kaliteli sese sahip ürünler mevcut. Bu kaliteyi sunan markalardan bazıları;
KZ, Bluedio, Awei, QCY ve Xiaomi. Dediğim gibi, bu ürünleri 1 dolar ucuza alacaksınız diye puanı düşük satıcılara yönelmeyin. Yoksa sonucu hüsran olabilir. Çünkü Çinliler her şeyin sahtesini yapmakta çok meşhur. Bu markaların kendi dükkanlarından lisanslı ürünleri alırsanız sıkıntı yaşamazsınız.
Ancak orada da stokçular mevcut. Yani büyük indirimleri bekleyip dükkanlardan ucuza alıp daha sonra fiyatı yükseldiğinde satanlar da var. Eğer puanı yüksekse, bu ürünleri alabilirsiniz. Ben öncelikle Bluedio, KZ ve QCY'yi öneririm. Zevkinize göre 15 dolardan başlayan çok sayıda kulaklık bulabilirsiniz...

TASARIM ÇORAPLAR MODA

Alışveriş sitelerinde gezinirken, o sitelerde daha fazla kalmamız için bize sürekli ilgi çekici ürünlerin tanıtımı yapılır. Bu mantık Youtube ve sosyal medya sitelerinde de mevcuttur. Aliexpress'te de gezerken önümüze çok sayıda ilginç ürün çıkması muhtemel.
Bunlardan bir tanesi de 3D tasarıma sahip esprili çoraplar. 3D T-shirt modası ülkemizde yavaş yavaş etkisini kaybediyor. Bir ara herkesin üstünde dev aslan kaplan olan ilginç tişörtlerden görmekteydik.
Şimdi o moda çoraplara geçebilir...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA