• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hangisi gerçek festival ERMAN AZAR

Hangisi gerçek festival

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.08.2019, 00:00

Artık alışveriş yaparken daha dikkatli davranan bir milletiz. Devir hesap devri olduğu için bir ürünü almadan önce 2-3 yerden fiyat almakta fayda var. Daha önce de bu ve benzeri konulara sayfamızda yer vermiştik. Bazen bir ürünü kendi mağazası yerine internetten daha ucuza alabiliyoruz.
Bu elektronik cihazlardan elbise ve ayakkabıya kadar değişkenlik gösterebiliyor. Her zaman yeni bir şey alacağınızda bu önemli husus aklınızın bir köşesinde bulunsun. İstediğiniz ürünü gördüğünüz ilk yerden aldığınızda pişman olabilirsiniz.

'YENİ SEZON'

Eylül ayına gelinmesiyle birlikte sezon değişimi de geldi çattı. Eylül ayı mevsimin değişmeye başlamasıyla birlikte özellikle tekstil alanında çok cazip fiyatlarla bizi buluşturuyor.
Raflarda kışlık ürünleri görmeye başlarken, T-shirt ve şort gibi yazlık ürünlerin de 10-15 liralara kadar düştüğünü görüyoruz. Ancak sadece bununla da sınırlı değil. Bir çok akıllı telefon markası da yeni modellerini şu sıralarda çıkarmaya başladı. Böylece mevcut piyasadaki modellerde de bir düşüş söz konusu. Bu aralar 'Peşin fiyatına taksitle', ya da 'Yanında hediye çeki' gibi kampanyaları sıkça görebilirsiniz. Buna rağmen özellikle telefon alacaksanız bu kampanyalara çok da inanmayın. Bunun yerine 2-3 farklı mağazadan fiyat almakta fayda var. Sezon aldatmacaları da sıkça yapılır. Zaten 30 lira olan bir ürünü sanki 50 liraymış gibi gösterip 'dev' bir indirimle 30 liraya çekiyorlar. Bu oyunlara kanmamanızı tavsiye ederiz.
Sezon geçişlerinde bazı alışveriş festivalleri gerçekten çok cazip olabiliyor. İnternet siteleri ise artık festivalsiz hafta geçirmez oldu. Bir festivalden diğerine geçiyorlar ancak fiyatları birazcık takip ederseniz hiçbir değişiklik olmadığını görürsünüz. Alışveriş sitelerinin çok büyük ya da tanınır olması da bir şey değiştirmiyor üstelik.
Türkiye'nin en çok bilinen alışveriş siteleri yapıyor bu oyunu. Gerçekten yapılan indirimler ise çok kısa sürüyor.
Ayrıca çok da sınırlı sayıda.
Sitelerin güvenilir olması da bir şey değiştirmiyor. Yabancı sitelerde ise bu festival konusu biraz daha ciddiye alınmış. Bu yabancı siteler cidden indirimi olan festivaller yapıyorlar.
Ancak onlar da yılda 4-5 kez yapılıyor. Takip etmek gerekiyor. Bu festivallerden biri şu sıralar Aliexpress'te devam ediyor.

VERGİYE RAĞMEN

Yabancı sitelerden alışveriş yapanlar, yeni getirilen vergi sistemiyle biraz iç pazara yöneldi. Ancak ek vergi ve kesintilere rağmen fiyatların hala daha ucuz olduğunu belirtelim. Ancak yine de artık yabancı sitede gördüğünüz bir ürünü alırken Türkiye'de var mı diye bakın. Çok düşük bir fark varsa boşuna beklemeyin.
Yurt dışı yerine Türkiye'den alın. Aliexpress'te büyük markaların indirim festivali başladı. 5 günlük indirim festivali yarın sona eriyor.
Kazanacağınız kuponlarla birlikte alacağınız ürüne göre 100 liralara varan bir indirim kazanabilirsiniz. Unutmayın, alışveriş festivali ve indirimlerin gerçek olduğunu anlamak için mutlka saha araştırması yapın.
İyi alışverişler...

YAZ BİTMEDEN ÇOCUKLAR İÇİN ÖZEL BİR ETKİNLİK

Yaz tatili, okul heyecanı derken yavaş yavaş kışa doğru ilerliyoruz. Eğer çocuklar için bu yaz bitmeden bir güzel etkinlik daha sığdırmak istiyorsanız, İnciraltı Cavit Ölçer Tesisleri'ndeki 'Çocuklar Ülkesi Festivali' tam size göre. Yalnız çocukların değil ebeveynlerin de çok şey öğreneceği, eğleneceği ve unutulmaz anılar ile evlerine döneceği festival için aldığınız biletler ile yardıma muhtaç hayvanlara da destek vermiş olacaksınız. Aldığınız biletler, Hipder ve Haytap'a; beslenme sağlık ve mutluluk olarak geri dönecek. Festivalde çocukların bilişsel gelişimi ve motor becerileri düşünülerek hazırlanmış onlarca atölyede, profesyonel eğitmenler eşliğinde etkinlikler olacak. Seramik, Uzay, Bilim ve Mutfak gibi farklı atölyeler sizi ve çocuklarınızı bekliyor olacak. Festival bugün ve yarın gerçekleşecek.

BU AYAKKABININ ÖZEL SPOTİFY LİSTESİ VAR

Spotify ile çalışma yapan Adidas, yeni Pulseboost HD adındaki ayakkabının dilinin üzerine şehir koşucularını motive etmek ve ilham vermek için bir QR kod yerleştirdi. Bu QR kodu telefonuna okutanlar, Spotify'da koşu için hazırlanmış özel Feel the Boost çalma listesine yönlendiriliyor.
Şehrin ritmini yakalamak ve koşu enerjisini artırmak için Spotify'ı başlatmak ve özel bir çalma listesine ulaşmak için kodu bir mobil cihazla taramak yeterli. İlginç ve teknolojik bir çalışma ancak ne kadar gerekli orasını siz düşünün. Ayakkabının fiyatı ise 979 TL.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA